Bydlíte v panelovém domě a plánujete rekonstrukci?

Více než milion rodin v České republice bydlí v panelových bytech. Ale pouhých 45 % panelových bytů prošlo rekonstrukcí, takže více než polovina bytů na své zvelebení stále čeká.

Bydlíte v panelovém domě a plánujete rekonstrukci?

Bydlení v panelových bytech má své výhody i nevýhody. Přesto v nich bydlí mnoho rodin, které jsou spokojené a za byt v činžáku nebo rodinný domek by rozhodně neměnily.

Aby se ze života v paneláku stalo komfortní a příjemné bydlení, je zapotřebí byt zrekonstruovat. Stavební úpravy v bytě jsou finančně náročné a chystáme se na ně obvykle delší dobu. Ještě před zahájením bychom si měli ujasnit, co změnami chceme získat. Problémem panelových bytů je nejčastěji špatné dispoziční řešení, což způsobuje stísněnost v prostoru. A tak příčky rušíme, jiné stavíme a snažíme se prostor co nejvíce zvětšit a prakticky uspořádat.

V dnešní době je za určitých finančních možností možné s panelovým bytem provést takřka cokoli. Vznikají tak nové prostory ze záboru chodby, zvětšují se koupelny, propojují obýváky s kuchyněmi nebo dokonce ruší lodžie a tím vzniká větší obytný prostor.

Rádi byste koupelnu s oknem? Ani to již není nemožné. Chce to jen dobré nápady, finance a chuť se do rekonstrukce pustit.

V následujících pěti týdnech vám představíme 4 proměny bytů od garsonky až po 5+kk, který vznikl spojením dvou bytů. Nápadů a vychytávek je v nich dost, tak třeba pro vás budou inspirací a do vlastní rekonstrukce se pustíte brzy také.


Proměna č. 1


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?