CESTY DOMŮ

Původní seriál TV Prima.

CESTY DOMŮ

Seriál televize TV Prima Cesty domů byl vytvořen na základě dvou nejúspěšnějších seriálů konkurenční televize TV Nova, Ordinace v růžové zahradě a Pojišťovny Štěstí. Tyto dva seriály byly velice oblíbenými pořady. A o to se snažil také režisér seriálu Cesty domů Jiří Adamec, získat z obou seriálů to nejlepší a spojit ho tedy v nový, který by si získal srdce nejednoho diváka. Děj z lékařského prostředí, který se prolíná se soukromým životem hlavních hrdinů se zdá být pro diváka hitem. Cesty domů jsou plné emocí, silných příběhů, lásek i nenávistí. Cesty domů měly být původně nasazeny ve stejném vysílacím čase, jako Ordinace v růžové zahradě, jako konkurence, nakonec však došlo ke změně a seriál Cesty domů je vysílán v pondělí a středu. Autorem této rodinné ságy je Barbara Bulvová a Jan Coufal (hlavní scenáristé Ordinace v růžové zahradě 2). Seriál nás zavede do mnoha atraktivních lokalit, například v reálném špičkovém kardiochirurgickém pracovišti v Hradišti. Hlavní architekt Jan Vlasák připravil interiéry na celkem 1650 m2 a spoustu zajímavých exteriérů, ve kterých se odehrávají zápletky našich hrdinů.

Jiří Adamec obsadil do hlavních rolí herce Miroslava Etzlera – Jan Mašek, který se objevil právě v seriálu Pojišťovna štěstí, Aloise Švehlíka – jako Rudolfa Bernáta, Ladislava Potměšila – jako jeho soka Petra Kosíka, Jitka Smutná (Lída Bernátová), Jan Zadražil ***(***Richard Bernát), Jan Dolanský, Miluše Šplechtová , Simona Postlerová, Veronika Jeníková, Petr Konáš, Viktor Limr (Martin Kosík) a mnoho dalších oblíbených herců.

Děj tohoto seriálu televize TV Prima se odehrává v lékařském prostředí a točí se kolem osudu dvojice nesvářených lékařských rodin. MUDr. Rudolf Bernát, hlava jedné rodiny a MUDr. Petr Kosík, hlava druhé rodiny, však byli na škole nejlepšími přáteli, nyní se ale již nejsou schopni usmířit. V minulosti se stala věc, která z nich udělala nepřátelé a nejspíš není cesta k jejich usmíření. Mnoho osob, členů rodiny se je snaží nějakým způsobem udobřit. Ale zatím to nebylo úspěšné. Zda se někdy dočkáme šťastného konce se jen tak nedozvíme.

Dvakrát týdně tedy budeme svědky nekončícího souboje dvou otců, milostných vzplanutí jejich synů a dcer a nacházení jejich cest zpět domů. Seriál nabízí dramatický příběh, mnoho emocí, konfliktů a jejich zvratů, lidské slabosti a jejich pochopení.

Aktuální díly Cesty domů od září 2012, zdroj, TV program

Cesty domů (137), 12. září 2012

Hádky Honzy a Báry vyvrcholily a Bára se chce odstěhovat a rozejít se s ním. Rudolf ji od toho odrazuje a i Honza si přeje smír. Ani Sylva nechce odejít od Bernátových, ale Bára se nechce nechat ve svém rozhodnutí zviklat... Honza přebírá funkci velitele od Soudka. Hned od začátku ho ale práce nebaví, nechce řešit papíry. Jede za Hamzíkem, aby mu předal předvolání a reagoval na jeho stížnost na chování kapitána Maška. Hlavně mu ale sdělit, že teď je velitelem... Evička přichází za Hamzíkem. Přemlouvá ho, aby přišel na večeři. Roman napřed odmítne, pak ale kývne a na večeři k Janákům jde. Seznámí se s Helenou a zjistí, že Václav kdysi dělal ředitele ve fabrice, v níž pracovala Romanova matka. Václav ihned zjistí, kdo Hamzík je, a vůbec není rád... Honza se s Bárou pokouší usmířit. Primář Ríša začíná panovat na kardiu. A rovnou si vyšlápne na svého otce. Spor vznikne kvůli Venclovi, Ríša ho chce okamžitě vyhodit, Rudolf tomu brání...

Cesty domů (138), 17 září 2012

Václav jde za Hamzíkem. Nepřeje si, aby se stýkal s Evou, a podezřívá ho, že jeho setkání s ní není náhoda. Tomu Roman a ani Helena nerozumí. Postupně se ukazuje, že Václav má zřejmě tajemství, které s Hamzíkem souvisí... Eva za Hamzíkem přesto jde. Na otce se velmi zlobí a od Romana chce vysvětlení, proč jí lhal a co všechno udělal. Jejich setkání přeruší další pokus o Hamzíkovu likvidaci. Někdo po něm střelí skrz okno v jeho bytě... Honza začne pokus o vraždu vyšetřovat. Hamzík už má strach a nezapírá, že po něm někdo jde. Chce ochranu. Spolupracoval s policií – a tohle je msta. Honza ho podezřívá, že to jen hraje, aby nasbíral plusové body... Bára s Honzou se usilovně snaží o usmíření. Jenže pak Honza dá zase přednost Hamzíkovi před Bárou, která se pečlivě nalíčená marně těší na rande... Za Stázkou přijde pan Kaláb. Ukáže se, že je to muž, který s ní chodil, když byla v lázních. Tenkrát ji požádal o ruku, ona ale odmítla, protože chtěla pomoci Jirkovi po jeho aféře se čtrnáctiletou. Teď je tady znovu a se stejnou žádostí. Stázka souhlasí, že s ním odejde do Prahy. Jirka se zlobí a podezírá ji, že to dělá proto, aby byla blíž Danovi, kterého odsoudili a umístili do věznice na Ruzyni... Rudolf dál svádí s Ríšou boj o Vencla. Zkouší jinou taktiku, ale stejně se znovu pohádají. Ríša si přeje, aby se s Rudolfem v nemocnici potkávali co nejméně... Filip rodině oznámí, že se chce odstěhovat z domu. Podle něj bylo hromadné přestěhování se z Prahy hloupost. V emotivní scéně naznačí i Eva, že také jí by bylo bez táty líp. Václav to nese velmi těžce...

Cesty domů (139), 19 září 2012

Romana doma přepadne Kreuziger. Chce se pomstít za Irenu, která skončila na vozíku, a nutí Hamzíka, aby se před smrtí přiznal. Roman hraje vabank, ještě rozzuřeného otce Ireny provokuje. Nakonec se díky Evě o všem dozví Honza a Hamzíkovi zachrání na poslední chvíli život. Sám je z toho v těžké depresi... Václav se rozhodl prodat firmu a dát peníze Filipovi. Odmítl operaci – chce dožít naplno, ne napojený na přístroje a na prášcích. Ví, že mu zbývá už jen půl roku života a opatrně to řekne Heleně. Ta je z toho samozřejmě v šoku... Rudolf se nechá Venclem vyhecovat a nabídne Heleně, že operaci Kristýnky udělá v Hradišti. Dostane se kvůli tomu do ostrého sporu s Ríšou, který to nechce dovolit. Rudolf pak sám přizná Petrovi, že si úplně jistý není. Ale když už to jednou řekl, bude si za svým slovem stát a necouvne... Honza pomůže Aničce několika radami, ona pak jde s ním do vily za dětmi. Ty z toho mají upřímnou radost. Anička je vezme ven – a Honza s Bárou tak mají konečně chvilku jeden pro druhého. Zdá se, že jejich vztah se uklidnil... Dáša Juklová vyhledá Petra. Ukáže se, že je to dobrá známá Paciny. Petr ji tedy vezme domů. Nadšená Pacina se s ní bouřlivě uvítá a nabídne jí, ať s Annou bydlí zatím u nich, než si něco najdou...


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.