Sport Hradec Cup 2013 pro Martina Čepe

Charitativní turnaj s aukcí dresů špičkových světových sportovců... Chtěli byste získat podepsaný dres Sebastiana Vettela, Zdena Cháry, Gabriely Soukalové či dalších špičkových sportovců? Chtěli byste zároveň pomoci dobré věci?

Sport Hradec Cup 2013 pro Martina Čepe

Na začátku stála tragická událost, která postihla jednoho z party přátel z Hradce Králové. V reakci na to se tato parta kamarádů rozhodla uspořádat soukromý turnaj v malé kopané a při té příležitosti vybrat a předat peníze na charitativní účely. První turnaj se konal ve skromných poměrech za účasti 7 týmů a vybrané peníze byly předány oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Z turnaje se stala tradice a letošní 5. ročník Sport Hradec Cup 2013 přivítá celkem již 16 týmů. Každým rokem je výtěžek z turnaje poskytnut na předem vybraný charitativní projekt. Organizátoři očekávají další nárůst předaných prostředků oproti loňskému ročníku, kdy bylo vybráno a předáno 64 300,- Kč. Letošní turnaj proběhne pod záštitou MUDr. Zdeňka Finka, primátora města Hradec Králové, patrony turnaje jsou Karel Piták a Martin Hosták.

Hnacím motorem letošního ročníku je pomoc pro Martina Čepe, který vzhledem k předčasnému narození ve 26. týdnu trpí řadou těžkých zdravotních problémů. Rodiče vedou Martina k jeho maximální samostatnosti. Má však vzhledem k postižení omezené možnosti a bez asistence se nemůže zapojit do běžného života. Již od raného věku v rámci rehabilitace je Martin veden ke sportu. Rád plave, je velice šikovný na kole, kde svou vůlí překoná nemalé vzdálenosti.

100 % výtěžku z vydražených dresů a jiných sportovních artefaktů bude předáno Martinově mamince a primáři 4. interní kliniky hematologie FNHK, hned na místě po finálovém boji. Během turnaje bude navíc k dispozici místo, kam účastníci a návštěvníci mohou přispívat dobrovolnými částkami. Výtěžek, který bude předán Martinovi, bude použit k zajištění služeb jako nutné součásti k samostatnému chráněnému bydlení, finance budou dále použity na poplatky za osobního asistenta, vybavení Martinova pokoje, popřípadě pořízení počítače. Druhá část bude již tradičně využita na 4. interní klinice hematologie, ve které pečují o nemocné se závažnými onemocněními krve, jako jsou akutní leukémie, lymfomy, myelomy a další.

„Hlavní vizí turnaje je vybrat a předat peníze tam, kde skutečně pomohou,“ řekl Michal Nebeský, který spolu s Petrem Tomkem a Janem Bernardem turnaj organizuje. „A samozřejmě našim přáním je také se pobavit, setkat se s přáteli, zahrát si fotbal a mít dobrý pocit z celého dne. Proto pro letošek také připravujeme zajímavý doprovodný program – dovednostní soutěže o ceny, koncert saxofonového kvartetu, turnaj judistických nadějí, vystoupení pro děti a snad se povede i jedno překvapení...“

Pokud chcete prožít zajímavý den a přitom podpořit těžce postiženého Martina v jeho snaze o integraci mezi nás zdravé a nakonec také podpořit pacienty oddělení 4. interní hematologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové v jejich boji se zákeřnými nemocemi, přijeďte se podívat 29. června do Hradce Králové! Více informací o Martinovi a celém turnaji je k dispozici na stránkách: www.sporthradec.cz nebo Facebook.com/sporthradec.

Co: Sport Hradec Cup 2013

Kdy: 29. 6. 2013

Kde: Hřiště Nový Hradec Králové

Dresy nabízené k dražbě:

- Dres mistra světa od olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého

- Volnočasové triko týmu F1 Red Bull Racing s podpisy Marka Webber a Sebastiana Vettela

- Reprezentační dres Vladimíra Daridy z přátelského zápasu s Tureckem

- Dres Zdena Cháry z jeho mise v KHL v dresu Lva Praha

- Dres Gabriely Soukalové ze Světového poháru v Chanty-Mansijsku, na kterém vyhrála všechny tři závody

- Dres Sparty Praha Václava Kadlece z poháru UEFA

- Triko od vítězek FED Cupu 2012

- Volnočasové triko halového šampiona z Göteborgu Pavla Masláka

- Dresy biatlonových reprezentantů: Ondřej Moravec, Veronika Vítková, Michal Šlesingr

- Dresy reprezentantů ČR v běhu na lyžích: Lukáš Bauer, Dušan Kožíšek, Aleš Razým, Ondřej Horyna, Eva Vrabcová Nývltová, Petra Nováková a Stanislav Řezáč

- Ondřej Němec – Lev Praha

- Tomáš Rolinek – Metalurg Magnitogorsk

- Jaroslav Plašil – Girondin Bordeaux

**Dražit je možné již nyní pomocí emailu – podmínky dražby jsou na **


Mohlo by vás zajímat

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?