Svolat shromáždění jednoduše, bez stresu

Už zase musím svolat shromáždění, povzdychne si zoufale nejeden předseda výboru SVJ. To abych opět koupil náplň do tiskárny na pozvánky a připravil si dobré boty, až budu obíhat, jako každý rok dům a přemlouvat sousedy, aby nás bylo na shromáždění alespoň potřebná půlka. No a navíc letos, kdy musíme do konce roku schválit změnu stanov v souladu s novým občanským zákoníkem.

Svolat shromáždění jednoduše, bez stresu

Ne každý předseda si ale zoufá – jsou i tací, kteří se vůbec přípravy shromáždění neděsí. Používají totiž některý z moderních on-line nástrojů, jakým je například náš portál www.sousede.cz. Portál umožňuje hromadně oslovit emailem všechny registrované členy SVJ a poslat jim nejen pozvánku na shromáždění, ale i odkaz na zabezpečený webový prostor. Tam najdou veškeré dokumenty, potřebné k projednání důležitých bodů na shromáždění, včetně např. fotodokumentace probíhající rekonstrukce střechy.

A kromě toho, předsedo, termín shromáždění, zadáte do kalendáře. Pozvaným pak emailem automaticky přijde upozornění, kdyby náhodou na shromáždění zapomněli. A přijdou. Rádi byste některé důležité věci probrali ještě před shromážděním, abyste pak v kočárkárně nepostávali zbytečně dlouho? Využijte nástrojů Diskuze nebo Ankety a proberte vše předem.

Shromáždění tak může proběhnout rychle a v klidu. Zápis z jednání potom jednoduše uložíte do Dokumentů na www.sousede.cz, kde si ho každý registrovaný soused může nejen přečíst, ale i stáhnout.

A máte zas na rok klid!


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Opět se blíží nejzazší termín pro vyúčtování služeb společenství vlastníků jednotek poskytnutých za předchozí kalendářní rok. Jak má správné vyúčtování SVJ vypadat a jakých chyb se vyvarovat?