3 praktické tipy, jak v malém bytě uložit kolo

Pro milovníky cyklistiky, kteří bydlí v malém bytě, je uložení jejich kola velký problém. Když není místa nazbyt, je nutné být dostatečně kreativní. Kam kolo uložit, aby nepřekáželo? Podívejte se na 3 praktické tipy!

3 praktické tipy, jak v malém bytě uložit kolo

Radost z pořízení kola může rychle zkazit pohled na nedostatek místa u vás doma. Pokud bydlíte v malém bytě bez možnosti pronajmout si sklep či garáž, musíte při uložení kola přemýšlet opravdu chytře. V opačném případě se kvůli němu vaše bydlení stane nepraktické a nepohodlné. Pokud nechcete kola jen tak opřít o stěnu, budou se vám následující tipy hodit.

1. Kolo u stropu

Kolo pro dospělého nezabírá zrovna málo místa, a proto je vhodné umístit ho tam, kde určitě nebude překážet. Ideální je pořídit speciální držák kola na zeď a ten umístit co nejvýše ke stropu. Výběr držáků je opravdu pestrý. Jednotlivé typy se liší tím, jak se na ně kolo uchycuje. Existují držáky za přední kolo, pedál i rám kola. Některé jsou vybaveny dokonce kladkou. Při umístění ke stropu nebudete mít kolo neustále na očích, což je také velká výhoda. Skvělou zprávou je, že investice do držáku je velmi nízká. Ceny držáků začínají na 100 Kč. Někdy je možné kolo umístit také na velkou šatní skříň. K pohodlnému uložení vám pomůže obal na přepravu kol.

2. Jako součást obývací stěny

Hezké kolo nemusíte nutně schovávat. “V ložnici by působilo jako rušivý element, ale v rámci obývací stěny se může proměnit ve velmi originální dekoraci,” říká Lukáš z chytrého vyhledávače nábytku a bytových doplňků Biano.cz. Pokud si necháte nábytek a jednotlivé police vyrobit na míru, nebudete mít s umístěním kola sebemenší problémy. Pozor si dejte vždy na to, abyste kolo ukládali dostatečně čisté. Jste-li majitelem nějakého retro modelu, určitě ho před zrakem ostatních neschovávejte, byla by to škoda. Návštěva sice bude asi překvapena, ale to vůbec nevadí. Jízdní kola se stávají výzdobou menších bytů v metropolích čím dál častěji.

3. Úprava balkónu

Dokonce i velmi malý balkónek se může stát záchranou. Pochopitelně na něj nebudete ukládat kolo jen tak. Změny počasí by ho mohly po delší době poškodit. Konkrétně v zimě by velmi trpělo. Balkón je proto vhodné nechat zasklít. Získáte tak nový prostor pro uložení nejen kola, ale také dalšího sportovního náčiní. Tato úprava navíc pomáhá zlepšit tepelnou izolaci celého bytu. Nevýhodou je vyšší cena takové úpravy.

Kolo nemusí překážet

Situace, kdy nadáváte na kolo zabírající hromadu místa, je v českých domácnostech poměrně běžná. Nesmiřujte se s tím a najděte způsob, jak u vás doma kolo pohodlně uložit. Tři výše zmíněné tipy patří k osvědčeným řešením. Zcela nejlevnější je pořízení držáku, který si pouze přimontujete na zeď, a je vyřešeno. Není vždy nutné kolo schovávat tak, aby nebylo vidět. Někdy je naopak výhodné jeho přítomnost přiznat a udělat z něj zkrášlující prvek vašeho interiéru.


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?