Akademie pro bytové domy míří se semináři do Brna a Olomouce

Akademie pro bytové domy odstartovala další ročník a v jarní sezóně nevynecháme ani návštěvu regionů. Naše kroky v dubnu a květnu míří do Olomouce a Brna. Přijďte zdarma získat informace, za které byste jinde museli platit.

Právní problematika SVJ a nejčastější chyby, které dělá výbor při výkonu funkce

26. března 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Na našem semináři s vámi projdeme nové a připravované změny v zákonech, které se dotýkají bydlení v bytových domech. Zaměříme se zejména na povinnosti a odpovědnost členů statutárního orgánu společenství vlastníků (předseda i členové výboru). Hovořit se také bude o tom, jakých chyb se nejčastěji předseda a členové statutárního orgánu dopouštějí. V závěru bude přednášející k dispozici pro konkrétní dotazy účastníků semináře.

Poslední šance modernizovat bytový dům s dotací IROP

3. dubna 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Patříte mezi majitele, kteří stále nemají svůj bytový dům zrevitalizovaný? Financovat zateplení nebo například novou plynovou kotelnu, fotovoltaickou elektrárnu a další technologie v domech mimo Prahu, ještě stále můžete s pomocí dotačního programu IROP. Neotálejte však dlouho, výzva končí již tento rok v listopadu. Jak vše stihnout, na co si dávat pozor a jak zajistit zbytek financování? Přijďte se poradit s odborníky, kteří se podíleli na revitalizaci řádově stovek bytových domů. Na dotazy účastníků budou odpovídat odborníci z oblasti projekční přípravy, dotací, financování i realizace. Účastníci se tak seznámí s celým procesem revitalizace od záměru až po kolaudaci stavby.

Rozúčtování tepla a modernizace pomocí dotace IROP

16. dubna 2019, 16.00–19.00 hod., Sál Břetislava Bakaly (Žerotínovo nám. 6), Brno-střed

V první části semináře se dozvíte vše o správném měření a rozúčtování tepla z centrálního zdroje (CZT) a o monitorování efektivity provozu v případě, že máte vlastní domovní kotelnu.
V další části semináře se dozvíte, jak plánovat, připravit a financovat revitalizaci bytového domu, modernizaci technologií pro vytápění, přípravu teplé vody a spotřebu elektrické energie. Dozvíte se také jak na poslední chvíli využít končící dotační program IROP a ušetřit 30 % z vlastních prostředků na modernizaci.
Za jediné odpoledne se tak seznámíte nejen s tím, jak teplo správně rozúčtovat, ale hlavně i s tím, jak tepla spotřebovat co nejméně včetně celého procesu modernizace bytového domu od záměru, přes potřebná povolení optimální financování, přípravu dotační žádosti až po úspěšnou realizaci.

Rozúčtování tepla a technologie, které ho šetří

14. května 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Všechno, co potřebujete vědět o rozúčtování tepla v bytovém domě, a ještě něco navíc. Nejlepší teplo je totiž to, které vůbec nespotřebujete. Na našem semináři se dozvíte vše o správném měření a rozúčtování tepla z centrálního zdroje (CZT) a o monitorování efektivity provozu v případě, že máte vlastní domovní kotelnu.
V druhé části vám ukážeme, jak nahlížet na bytový dům z hlediska technologií pro vytápění, přípravu teplé vody a spotřebu elektrické energie. Ukážeme vám, jaké jsou nejnovější trendy v technologiích a porovnáme je mezi sebou z hlediska efektivity a ekonomiky provozu.
Připravte si dotazy, které se vás v oblasti rozúčtování a technologií týkají a přijďte se poradit s odborníky na seminář Akademie pro bytové domy.


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!