Barevný podzim v našich domovech

Déšť, chladno, větrno i mlha nám po teplém konci léta potvrzují příchod dalšího ročního období. Podzim nabízí ale i mnohem přívětivější tvář – barevné listy, zrající plody ovocných či okrasných keřů a stromů nebo možnost pouštět barevné draky. Vnesme si do domácnosti kousek přírodní harmonie v typických barvách oranžové, hnědé, žluté nebo červené a hned zapomeneme na venkovní nečas.

Barevný podzim v našich domovech

Krásnou podzimní dekoraci jistě seženeme v oblíbeném květinářství, kde nám zkušení floristé připraví cokoliv na naše přání. Královnou podzimních řezaných i hrnkových květin je chryzantéma, její barevně i tvarově rozmanité variety potěší každého. Pokud nechceme stálejší dekoraci, můžeme si nechat uvázat i kytici s podzimními prvky. Oblíbené jsou například okrasné kapusty, jablíčka a papričky, dubové listy, větvičky se zralými šípky, vřesy, vřesovce anebo zralé klasy kukuřice.

Příroda v podzimním kabátu ale nabízí tolik darů, že by bylo škoda je nevyužít a nepřinést si něco domů. A pak už jen popustit uzdu své kreativitě. Jako nádobu můžeme vybrat skleněnou mísu, proutěný košík nebo například starý keramický hrnek. Okrasné větve postačí dát do vázy s vodou. Ke složitějšímu aranžování si pořídíme floristickou aranžovací hmotu, kterou necháme nasát vodou a pak do ní vypícháme přinesený materiál. Aby se nám lépe pracovalo s plody bez stonků, navážeme je na drátek. Svou dekorativní službu ale jednoduše vykoná i podnos plný kaštanů nebo zvířátek z nich vyrobených. Do výroby se s chutí jistě zapojí i malé děti.

Podzimně si můžeme ozdobit i vchodové dveře bytu do bytu. Nejlépe se na nich bude vyjímat věneček, opět s plody přírody. Korpus na něj seženeme v každém květinářství a ten pak pomocí tavné pistole přizdobíme podle svého vkusu. Nejen dveře, ale také balkon či terasa rostlinami barevně ožijí. Truhlíky a květináče s chryzantémami, okrasnými kapustami, vřesy nebo vřesovci, drátovcem (Calocephalus) navodí tu pravou podzimní atmosféru. Rostliny můžeme přizdobit mechem, lišejníky, kůrou, šiškami nebo drobnými okrasnými dýněmi.


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.