Chová se váš správce jako bývalé OPBH? Vyměňte ho! Je to snadné!

Změnit správce a zaběhnuté pořádky se může zdát složitější, než doopravdy je. Dobrá správní firma vám ale přestup pod svá křídla celý zařídí, aniž by vás to stálo navíc práci a nervy se shromažďováním podkladů nebo běhání po úřadech. Ba co víc – změnit správce můžete kdykoliv během roku.

Chová se váš správce jako bývalé OPBH? Vyměňte ho! Je to snadné!

SVJ z velkých měst mají výhodu, že mohou vybírat z několika lokálních správcovských firem. Co ale menší města?! Přiblížím vám rozhovor s panem předsedou Jiřím z Mladé Boleslavi, který si posteskl, že jedna správní firma ve městě je nic moc a druhá ještě horší. „Ale co máme dělat, když tu není na výběr.“Proč nehledáte firmu z většího okolí?“ byla logická otázka. „Liberec, Hradec, Praha…“ Pan Jiří odvětil, že je mu jasné, že většina komunikace probíhá online, ale že „kvůli technické správě.“ Prý lokální správce má kontakty na místní řemeslníky a oni nechtějí platit zbytečně za dopravu z jiného města a čekat hodiny, než dojede technik v případě havárie.

Je toto krok, který brzdí i vás, abyste dali vale správci, který vám nevyhovuje, a po novém se poohlédli klidně i za hranicí okresu?

Dobrá správcovská firma vám vždy zajistí technickou službu a pohotovost z vaší lokality

Žádné náklady navíc, žádné dlouhé čekání. Zvolte si správce, kterému můžete skutečně důvěřovat, a který bude váš dům zhodnocovat. Který bude dělat to, za co ho platíte, správně, profesionálně, včas a podle posledních zákonných norem. Který vás nevystaví potížím jen proto, že něco neví, nebo že něco nedělá, protože to nedělal doposavad, tak proč by měl začínat s nějakými inovacemi. Zvolte si správce, který vás povede k rozvoji a sám bude vědět, co jsou jeho povinnosti.

Změnu správce je třeba schválit na shromáždění. To je vše.

Změna správce je možná i v průběhu účetního období – v případě nespokojenosti se toho nebojte. Jediné, co bude od vás potřeba, je schválit změnu na shromáždění. Nový správce vám k tomu připraví veškeré podklady.

Správa SVJ a BD od advokátů Paragrafs dokonce při podpisu smlouvy na 24 měsíců nabízí balíček služeb zdarma, ve kterém je:

- pomoc advokátů při přechodu pod správu Paragrafs (úprava stanov, nastavení domovního řádu atp.)

- zavedení dokladů do účetního softwaru

- vstupní prohlídka objektu

- technická správa o stavu objektu

- plán oprav

- plán revizí

- nastavení parametrů výběru záloh

- nastavení parametrů vyúčtování

Samozřejmostí je pak poskytování administrativní a účetní správy + technické správy (pravidelné činnosti TS, revize, místní pohotovostní služba atp.). Sídlo správce v jiném městě, než je váš dům, dnes vůbec neznamená, že vám vzniknou vícenáklady při technických problémech nebo delší čekací doba na pohotovostní službu. Neznamená to pro vás žádné, skutečně žádné omezení nebo složitější komunikaci.

Nový správce je změna k lepšímu

Je to opravdu snadné. Položte si na jednu misku vah nespokojenost se stávajícím správcem, na druhou profesionální správcovství od advokátů s nulovým zatížením při změně. Navíc pro vás máme balíček služeb zdarma.

Dopřejte svému domu spokojenost, klid, profesionalitu a jistotu správy domu dle aktuálních právních norem. Chcete si být přeci jistí, že vlastníte byt v domě, který je bezproblémový a jeho hodnota na trhu neklesne…

Rádi byste se o změně správce dozvěděli víc?


Mohlo by vás zajímat