Designové hodiny v kuchyni jsou super oživením

Výběr nástěnných hodin do kuchyně je často podceňován. Mnoho lidí v nich nevidí něco, co by zásadněji ovlivňovalo vzhled interiéru. Opak je pravdou. Hodiny jsou na očích a ze zcela pochopitelných důvodů si během dne získávají pozornost každého, kdo se v kuchyni objeví. Neměly by ukazovat pouze čas, ale také váš vkus.

Designové hodiny v kuchyni jsou super oživením

Nástěnné hodiny jsou součástí vzhledu vaší kuchyně. Jaké designové kousky jsou ale aktuálně v kurzu? Na to jsme se zeptali týmu z portálu Biano.cz, který lidem usnadňuje vyhledávání nábytku a bytových doplňků ze stovek českých eshopů.

Designové hodiny z budoucnosti

První pohled na futuristicky navržené hodiny vás může zaskočit. Některé designy mají ke klasice skutečně daleko. Velmi oblíbené jsou v tomto případě luxusně vypadající nástěnné hodiny v nerezovém provedení. Právě nerez je dominantní a skvěle zapadne do kuchyně v momentě, kdy se nerez objevuje na dalších místech - například na chladničce. Zcela přesný čas z takových hodin pravděpodobně nevyčtete, ale to v tomto případě nevadí.

Do moderní kuchyně se velké nerezové hodiny hodí přímo báječně

(design: Design-nadto)

Kruhovým hodinám odzvonilo

Pestrost designových hodin se odráží nejen na použitých materiálech, ale také v samotném tvaru. Kruhové hodiny dnes již nikoho nepřekvapí. Naopak originální a nápadité hodiny mají vyhráno. Některé modely mají nejen nepravidelný tvar, ale zároveň umožňují jejich jednotlivé části libovolně rozmístit na zeď. Výsledkem je instalace, která dodává osobitý vzhled interiéru.

Jaká je ideální barva hodin?

Trendy hovoří jasně. “Nebojte se výrazných barev ani u nástěnných hodin v kuchyni. Svět designových hodin je plný zajímavých kontrastů a důvodů, proč se při výběru budete bavit,” říká Alena z Biano.cz. “Sladit v kuchyni vše do posledního detailu je tak trošku nuda. Narušte jednolitou místnost hodinami, které nelze přehlédnout. Opravdovým hitem jsou pastelové barvy, jděte do toho!”

Kam hodiny umístít?

Při výběru také přemýšlejte nad tím, kam přesně chcete hodiny umístit. To, kde nakonec budou, hraje velmi důležitou roli. Čím výraznější je design hodin, tím více volného místa by kolem sebe měly mít. Jejich vzhled musí vyniknout a nesmí být narušován dalším kuchyňským vybavením. Když hodiny pověsíte na zeď společně s poličkou na koření a rodinnými fotografiemi, rychle pochopíte, že to není to pravé ořechové.

Pokud hledáte do kuchyně netradiční prvek, který ji pozvedne na novou úroveň, jsou designové hodiny skvělou volbou.

(Úvodní foto článku: Kuchyň designové hodiny hezky oživí (design: bydesign))


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.