Dotace pro domy v památkové zóně Prahy

Rekonstrukce bytových domů v památkových zónách nese řadu komplikací. Domy většinou nelze zateplit, a tím jsou diskvalifikovány z programů, jako je Nová zelená úsporám a každý zásah se navíc výrazně prodraží kvůli požadavkům památkářů. Pokud vlastníte dům v Praze a je umístěn v památkové zóně, můžete nyní pro opravy a rekonstrukce využít finanční dotaci poskytovanou magistrátem hlavního města. Dotaci lze využít například na fasádu, okna, střechu, ale i interiéry a další části domu.

Pro zájemce o tuto dotaci jsme připravili online webinář, kde vás odborníci na tento dotační program seznámí s jeho podmínkami a poradí vám, jak postupovat s podáním žádosti. Během webináře budou také odpovídat na vaše dotazy, které jim můžete buď zaslat předem na , nebo prostřednictvím chatu přímo během webináře. Webinář je zdarma a přihlásit se na něj můžete ZDE. Poté již stačí 4. 9. 2019 od 18:00 sedět doma u vašeho počítače a spojit se s námi. Postup, jak se na webinář připojit, rozešleme den předem.

Nevíte, zda stojí váš dům v památkové zóně? Na mapě památkového úřadu si to můžete snadno ověřit. Domy, které do možnosti čerpat dotaci spadají, jsou součástí modrých zón.

O připravovaných akcích najdete veškeré informace na webu Akademie BD. Počet míst na seminářích i webinářích je omezen, proto doporučujeme, abyste se registrovali včas. Registraci můžete provést elektronicky na stránkách Akademie BD.


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!