Druhá vlna revitalizací je tady. Jak získat nejvýhodnější úvěr?

Druhá vlna revitalizací je tady. Jak získat nejvýhodnější úvěr?

Druhá vlna revitalizací je tady. Jak získat nejvýhodnější úvěr?

Období, kdy se zpětně vracíme k jedním z našich prvních klientů započalo. Před 16ti lety nastal největší rozmach revitalizací bytových domů. Obdrželi jsme stovky poptávek a otázek, jak postupovat při celkové revitalizaci bytového domu, jak si zajistit co nejvýhodnější financování, jak to udělat, aby celá rekonstrukce proběhla co nejrychleji a hlavně bez komplikací. Od té doby se náš servis natolik rozšířil, že jsme se dostali do bodu, kdy nám stačí pouze říci – chceme revitalizovat. Tam celá práce statutárního orgánu začíná a končí, celý proces máme pevně v rukou a klient dostává prostor věnovat se dalším otázkám svého BD či SVJ.

Naše společnost je velmi úzce profilována právě na tento segment klientů, tedy na bytová družstva a společenství vlastníků jednotek, což nám dalo možnost se s danou problematikou seznámit opravdu do hloubky.

Většina našich prvotních klientů má již původní úvěry splaceny nebo se zdárně blíží ke konci. Dostáváme tedy otázku, co dál? Jaké jsou možnosti, jak náš dům zhodnotit?

Když pomineme drobné opravy střechy či zateplení, otevírá se nám tady celá škála možností, jak pokračovat dále. Největším trendem je výstavba lodžií, ošetřování a čištění zašlých fasád, chemické čištění otopných soustav a v neposlední řadě tepelná čerpadla. Pro domy, které již mají revitalizaci zdárně za sebou nabízíme také možnost zhodnocení finančních prostředků, kterými disponují.

Při podrobné konzultaci s klientem, kdy se dozvíme o jeho představách začínáme pracovat na kompletním plánu, jak jeho dalších cílů dosáhnout.

Při financování nových záměrů nám jako jeden z našich významných partnerů již 6 let pomáhá Stavební spořitelna České spořitelny a.s., s programem Obnova, který dlouhodobě patří ke špičce na trhu. Jde o produkt přímo pro bytová družstva a společenství vlastníků. Program Obnova je pro naše klienty výhodný právě z hlediska úvěrových podmínek. Se splatností úvěru se dostaneme až na 25 let. Fixaci úroku si zvolíte od období 5 – ti let až po celou dobu splatnosti, což je v dnešní době, kdy se úrokové sazby rapidně zvyšují více než výhodné. Program Obnova také umožňuje kdykoliv a bez jakéhokoliv omezení vkládat mimořádné vklady a délku splácení úvěru tak zkracovat, či si nechat ponížit současnou splátku úvěru. Stavební spořitelna České spořitelny a.s., nepožaduje blokaci splátek na běžném účtu klienta ani převod běžného účtu. Otevírá se pouze účet úvěrový. A poplatky? Naprosto přehledné, jsou totiž pouze dva. První je poplatek za vyřízení úvěru, který činí 0,5% z výše úvěru, maximálně však 25.000,-Kč a druhý poplatek za vedení úvěrového účtu, který činí 310,-Kč ročně. Oba dva poplatky jsou rozpočítány v měsíčních splátkách, klient tedy žádný z poplatků nehradí zvlášť. S revitalizací navíc nemusíte spěchat, čerpání úvěru je standardně nastaveno na dva roky, díky čemuž se úspěšně vyhýbáte dalšímu stresu.

Kromě období druhých revitalizací se nacházíme také v období zvyšování úrokových sazeb. Za poslední dva roky se úrokové sazby zvýšily téměř o 2% p. a. a rozhodně zde není předpoklad, že by se úrokové sazby měly ustálit.

Naše společnost Vás zdarma provede celým procesem, od předložením nabídek z nejvýznamnějších finančních ústavů, pomoci s výběrovými řízeními až po účasti na shromáždění vlastníků jednotek či členské schůzi, kdy jsme připraveni odpovědět na veškeré dotazy, které vás dlouhodobě zajímají.

Proces revitalizace nikdy nebyl snadnější. Pokud tedy stojíte před rozhodnutím, zda se vrhnout do druhé vlny revitalizace, rozhodně neváhejte a nechejte si profesionálně zpracovat návrh na nejvýhodnější financování ještě dnes.

Za společnost TOMAN FINANCE GROUP, s.r.o. Stavební spořitelna České spořitelny, a.s.

Pavlína Večeřová burinka@burinka.cz

+420 724 602 261

+420 730 954 602


Mohlo by vás zajímat

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Teplo je již řadu let zařazeno ve snížené sazbě DPH 10 % resp. 12 % od roku 2024, naproti tomu plyn a elektřina nakoupené samostatně jsou v základní sazbě 21 %. Všechny centrálně vytápěné domy nakupují vytápění a teplou vodu s nižší sazbou DPH než bytové domy s vlastní kotelnou, které si nakupují plyn či elektřinu sami. Může váš dům také ušetřit?