GASTRO TOUR 2013 – FESTIVAL PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE inspirace a novinky pro gastronomické profesionály i gurmány z řad veřejnosti.

7. – 10. února 2013 v Křižíkově pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2013. Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti. Festival nabídne přehlídku gastronomických konceptů, odborné přednášky, semináře, kulaté stoly, kulinářské kurzy, kuchařské exhibice spojené s degustací nápojů a gastronomických výrobků. Na programových scénách vystoupí řada předních osobností české gastronomie a kuchařů zvučných jmen. Souběžně se v rámci festivalu uskuteční prestižní soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ - GOURMET TEAM CHALLENGE na téma „Labužnický bufet“ a CUKRÁŘ ČESKÉ REPUBLIKY 2013. Průběh soutěží a vyhlášení vítězů budou programově propojeny s moderovanými programy na scénách CREATIVE CULINARY, HOTREQ FÓRUM a CAFE & TEA & PATISSERIE.

GASTRO TOUR 2013 – FESTIVAL PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE inspirace a novinky pro gastronomické profesionály i gurmány z řad veřejnosti.

Návštěvníci z řad provozovatelů gastronomických a hotelových podniků získají řadu inspirací a námětů ke zvýšení kvality ale i ziskovosti jejich zařízení. Pro letošní ročník připravili pořadatelé řadu inovací a nových inspirací. Rozrostou se prezentační pódia, na kterých významné osobnosti domácí gastronomické scény a hotelnictví představí formou přednášek, živých prezentací a degustací novinky a trendy v oboru, nové suroviny a technologie. Rozšíří se také soutěžní část GASTRO TOUR - vedle III. ročníku Gourmet Team Challenge 2013 a soutěže Cukrář České republiky 2013 o pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR v labužnických bufetech se nově odehraje mimo jiné také soutěž juniorů v práci s čokoládou CALLEBAUT CUP 2013, soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, ČAJOMÍR HOT DRINK CUP a v neposlední řadě odborná porota ocení vybrané prezentované technologie, vybavení či produkty v soutěži GASTRO TOUR AWARD.

„Programová část GASTRO TOUR 2013 proběhne v několika samostatných gastrostudiích s degustačním hledištěm pro registrované návštěvníky - odborníky z oboru gastronomie a hotelnictví, ale i gurmány z řad veřejnosti. Na scéně JIPA - CREATIVE CULINARY budou mít registrovaní hosté šanci vařit po boku předních kuchařů. Scéna INTERGAST STAGE nabídne pohled do světa nejmodernějších gastronomických technologií a jejich využití v různých typech provozů. Pódium CAFFÉ & TEA & PATISSERIE se zaměří na trendy v kavárenství, pohled do světa čajové kultury a kvalitní cukrářskou výrobu. Premiéru bude mít samostatná scéna určená pro zástupce hotelnictví – HOTREQ FÓRUM. Zde je připraven lákavý program zaměřený na hotelovou gastronomii v samostatném tématu „Gastronomie – marketingový nástroj hotelnictví“, a také na ukázky hotelového a gastronomického designu a dalších témat s novými inspiracemi pro nadcházející sezónu. GASTRO TOUR představí mimo jiné farmářskou gastronomii, moderní českou i zahraniční kuchyni a nevyhne se ani tématu, jakým je problematika školního stravování,“ říká Ivan Foral, marketingový a kreativní ředitel společnosti T&M CREATIVE, s.r.o., která festival organizuje. „Vzhledem k tomu, že počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen, doporučujeme zájemcům včasnou registraci prostřednictvím www.gastro-tour.cz. Registraci a rezervaci míst na vybrané programové bloky lze provést proklikem, přímo u jednotlivých částí programu festivalu,“ dodává Ivan Foral.

„Ani laický milovník gastronomie nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci domácí a zahraniční gastronomické špičky, jakými jsou například Tomáš Konopka, Jan Pýcha, Martin Bušek, Jan Havel či Radek Šubrt, ale bude mít také šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už formou labužnického bufetu, v tematických programových blocích nebo v ukázkové inspirativní restauraci TOMGAST DESIGN RESTAURANT. Na návštěvníky čeká také mnoho druhů dobré kávy a čaje, řada pivních speciálů a dalších nápojů, špičková čokoláda, cukrářské výrobky a rozmanité delikatesy,“ říká Mirka Helmichová, ředitelka festivalu.

„Program festivalu GASTRO TOUR nově rozšíří i téma barmanství - účastí České barmanské asociace, která ve spolupráci se svými partnery připravila pro návštěvníky a hosty festivalu pestrý program s lákavou nabídkou nápojů,“ dodává Mirka Helmichová.

Organizátorem festivalu GASTRO TOUR 2012 je společnost T&M CREATIVE, s.r.o., která jej pořádá v rámci veletrhu TOP GASTRO & HOTEL a souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW na pražském výstavišti v Holešovicích.

ZÁKLADNÍ INFORMACE K FESTIVALU GASTRO TOUR 2013: termín konání: 7. – 10. 2. 2013
místo konání: Praha – Výstaviště Holešovice, Křižíkův pavilon B
registrace na programech: www.gastro-tour.cz vstupné: čtvr – pá 80,- Kč
pro registrované odborníky vstup bezplatný
platí pro festival GASTRO TOUR a veletrh TOP GASTRO & HOTEL (na souběžné veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW je nutné si zakoupit samostatnou vstupenku) so – ne: 150,- Kč, rodinné vstupné 300,-
pro registrované odborníky je vstup bezplatný
platí pro festival GASTRO TOUR a veletrhy TOP GASTRO & HOTEL, HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW

studenti odborných škol vstup zdarma (seznam studentů s razítkem školy je nutné předložit u pokladny, pedagogický dozor platí plné vstupné)

otevírací doba:
čtvrtek, pátek, 7. a 8. 2. 10.00 – 18.00
sobota, 9. 2. 9.00 – 18.00
neděle, 10. 2. 9.00 – 17.00
pořadatel: T&M CREATIVE, s. r. o., www.tmcreative.cz program festivalu, další informace a fotogalerie: www.gastro-tour.cz


Mohlo by vás zajímat

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Když jsme mladí a zdraví a nastěhujeme se do krásného bytu ve třetím patře bez výtahu, nenapadne nás, že jednou může nastat situace, kdy se ocitneme v pasti, odříznuti od zbytku světa. Schody se stávají nečekaným problémem.