Hlasujte! Pomůžete tím poslat do finále veřejně prospěšný projekt ve vašem regionu

Hlasování o postupu čtvrtého finalisty v rámci soutěže ČSOB pomáhá regionům je tady! Porota již vybrala z každého kraje tři neziskové a příspěvkové organizace. O postupu dalšího finalisty máte možnost rozhodnout právě vy! Jestliže chcete přispět ke zkvalitnění života ve vašem regionu, pak neváhejte a zapojte se. Hlasování vás nic nestojí a přispějete na dobrou věc!

Hlasujte! Pomůžete tím poslat do finále veřejně prospěšný projekt ve vašem regionu

Hlasování o tzv. „divoké kartě“ potrvá až do konce listopadu 2016. Celkem bude vybráno 56 projektů, které si mezi sebe rozdělí více než dva miliony korun. Do podzimního kola soutěže a třetího ročníku ČSOB pomáhá regionům se přihlásilo celkem 149 projektů z celé ČR, kdy nejvíce přihlášených bylo zastoupeno v Moravskoslezském kraji (18 přihlášek) a Jihočeském kraji (16 přihlášek). Přihlášené projekty se napříč spektrem nejvíce, z více než poloviny přihlášených, zaměřují na pomoc nemocným, lidem s hendikepem, děti, mladou populaci a rodiny. Další skupinu tvoří projekty zaměřené na revitalizaci a zkvalitnění městských/obecních částí, poutních míst, komunitních zahrad anebo spolků v jednotlivých regionech.

Od 6. prosince 2016 do 6. ledna 2017 bude probíhat hlavní fáze projektu, která má za cíl vybrat od individuálních dárců co nejvíce finančních prostředků. Projekt, který získá největší podporu od individuálních dárců, dostane současně i největší finanční příspěvek od ČSOB. Nejúspěšnější projekt v každém regionu tedy získá 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc, třetí 35 tisíc a čtvrtý 25 tisíc korun. „Náš příspěvek však často tvoří jen menší část celkové částky, kterou neziskové organizace na své aktivity získají. Už jen tím, že se o přihlášených projektech hodně mluví v médiích, roste zájem a ochota veřejnosti přispět,“ uvedla Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti a firemní kultury ČSOB.

V minulosti se díky soutěži podařilo realizovat projekty, které podstatně přispěly ke zkvalitnění kvality života v daném regionu. Od roku 2013 se na podporu veřejně prospěšných projektů z oblasti kultury, zdravotnictví anebo vzdělávání vybralo až 14,5 milionu korun.

O charakteru jednotlivých projektů, současných i minulých, a jejich záměrech se více dozvíte přímo na stránkách www.csobpomaharegionum.cz****, kde můžete přímo i hlasovat.

Udělejte dobrou věc, věnujte minutu svého času a pomozte svému regionu.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.