Hodinový manžel dostává konkurenci – přichází hodinová manželka

Pojem hodinový manžel je dnes běžně používaný a zná ho téměř každý. Zastane veškeré práce spojené s provozem a údržbou domu a zahrady, zvládne se však postarat třeba i o auto. Bylo jen otázkou času, kdy na trh vstoupí i hodinová manželka.

Hodinový manžel dostává konkurenci – přichází hodinová manželka

Hodinová manželka není rozhodně jen službou pro osamocené muže

Služby hodinové manželky přijdou vhod v každé domácnosti. V první řadě vás jistě napadne, že hodinová manželka pomůže mužům, kteří doma postrádají ženskou ruku. Výraznou pomocí ale je i pro ženy, které jsou časově vytížené nebo vyžadují určitý komfort. Hodinová manželka uklidí, vypere, vyžehlí, nakoupí, uvaří, postará se o děti a o domácí mazlíčky.

Hřebíky nezatloukají, umí ale zasytit i uklidit

Na rozdíl od hodinových manželů se hodinové manželky nevěnují kutilským a řemeslným pracím, nýbrž především úklidu a chodu domácnosti. Uklidí vám jednorázově či pravidelně, vysají a vytřou podlahu, umyjí okna, koupelnu a kuchyň. Vedle mužů i mnoho žen ocení pomoc s praním a především žehlením, které je nejméně oblíbená domácí práce snad většiny žen.

Hodinová manželka toho má v repertoáru však mnohem více. Kromě úklidu zvládne nakoupit a uvařit podle vašeho přání. A co by to bylo za manželku, kdyby se nepostarala o děti. Vyzvedne je ze školy, napíše s nimi úkoly, pohraje si s nimi. Vedle dětí se postará i o domácí mazlíčky. Kde takovou superženu najít? S firmami, poskytujícími hodinového manžela, se doslova roztrhl pytel, stačí zadat do vyhledávače. Také tady ale platí, nepodcenit reference a předem stanovit jasná pravidla.

Co byste měli vědět, než se s hodinovou manželkou domluvíte?

  • Doprava se zpravidla účtuje zvlášť a podle kilometrů, proto se vyplatí hodinovou manželku hledat nejprve v okolí bydliště.
  • Do objednávky specifikujte typ a rozsah služby a cenu.
  • Nezapomeňte se ptát na cenu za dojezd a cenu za potřebný materiál.
  • Vždy si předem ověřte reference hodinové manželky nebo agentury a vyžadujte aktuální výpis z trestního rejstříku.

Kolik stojí hodinová manželka?

Cena za služby hodinové manželky se pohybují kolem 140-160 korun za hodinu v případě pravidelného úklidu. Více připlatíte za úklid po řemeslnících, dražší je i jednorázový velký úklid.

Počítejte také s tím, že cena za poskytované služby se zpravidla liší s četností návštěv, náročností a druhem práce, ale i regionem nebo denní dobou, kdy službu hodinové manželky využíváte. Součástí ceny nebývají náklady za dojezd či materiál.

Stále oblíbenější jsou služby hodinové manželky formou dárkového poukazu.

Úvodní fotografie - zdroj - Okolo bytu


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.