I bytový dům může mít chytré a úsporné vytápění

Žijeme v době chytrých telefonů, televizí, automobilů a zažíváme tak počínající boom internetu věcí. Většina novostaveb má již zdroje tepla vybavené chytrou technologií, ale v panelových domech je stále nejrozšířenější klasické ústřední (dálkové) vytápění. Přesto může mít nyní i panelový dům chytré a úsporné vytápění přístupné přes internet. Takovým systémem je bezesporu patní regulace EKOREG-BXC, která je vybavena aplikací Visual Web. Dokáže rovněž garantovat nepřekročení sjednaného výkonu (odběrové špičky) v případě výkonových smluv s dodavatelem tepla.

I bytový dům může mít chytré a úsporné vytápění

„Problematice snižování spotřeby tepla v bytových domech se věnujeme již od roku 1997 a za tuto dobu jsme našim zákazníkům po celé ČR ušetřili stovky miliónů korun za zbytečně neodebrané teplo“, poznamenal hned v úvodu Pavel Kocián, jednatel společnosti WILKOP – trade. „Náš současný systém EKOREG - BXC, rozšířený o inteligentní prvky a vzdálený dohled s aplikací Visual WEB se plně přizpůsobuje potřebám domu, ve kterém je nainstalovaný, a dodává jen tolik tepla, kolik obyvatelé domu využijí, a to nezávisle na dodavateli tepla. O účinnosti tohoto inteligentního systému vytápění, nejlépe vypovídají vyhodnocení úspor, která pravidelně provádíme našim spokojeným zákazníkům“, dodal Pavel Kocián.

VISUAL WEB – TEPLO POD VAŠÍ KONTROLOU

Aplikace Visual WEB umožňuje obyvatelům bytového domu mít celý systém EKOREG – BXC neustále pod kontrolou, a to kdykoliv a odkudkoliv prostřednictvím internetu. Po spuštění této aplikace jsou uživateli dostupné nejen aktuální parametry vytápění v grafické podobě, ale i další informace, jako je aktuální spotřeba tepla v jednotlivých měsících, informace o odběrových špičkách, informace o případných poruchových stavech technologie a další důležité informace – viz ukázková aplikace Visual WEB.

DISPEČINK A JEHO VÝHODY

„Například v Praze, Ostravě a Brně jsou systémem EKOREG – BXC s aplikací Visual WEB již vybaveny desítky bytových domů, přičemž každý je automaticky propojen s firemním dispečinkem“, vysvětluje Pavel Kocián. Dispečink má své nesporné výhody. Nejenže dokáže včas odhalit jakýkoliv problém s vytápěním a zajistit jeho odstranění, ale jeho prostřednictvím provádí firma WILKOP – trade bezplatně aktualizace řídícího softwaru. „Pro zajímavost - jen letos jsme všem našim zákazníkům provedli již pět aktualizací SW, které dále vylepšují činnost systému EKOREG – BXC“, dodal na závěr Pavel Kocián.


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!