Index sousedské spokojenosti a cenové mapy, nejlepší rádci při výběru bydlení

O spuštění nového realitního portálu jsme vás již informovali v březnovém článku. Dnes se dozvíte podrobnosti o tzv. indexu sousedské spokojenosti a cenových mapách, které vám zjednoduší výběr vaší vysněné lokality k bydlení.

Index sousedské spokojenosti a cenové mapy, nejlepší rádci při výběru bydlení

Každý, kdo si někdy hledal nové bydlení, narazil na otázku, jak to asi vypadá v daném okolí? Budu mít blízko lékaře? Kam budou děti chodit do školky, do školy? Je odtamtud dobré dopravní spojení? A jací tam asi žijí sousedé? Nyní veškerá nejistota otázek odpadá! Náš realitní portál, vám veškeré dotazy zodpoví!

Jako jediní na trhu s nemovitostmi využíváme tzv. index sousedské spokojenosti. Jedná se o uživatelské hodnocení lokalit přímo od lidí, kteří tam žijí. Zjistíte tak spoustu informací, aniž byste museli obcházet sousedy v okolí a vyptávat se, případně zdlouhavě vyhledávat na internetu. Dozvíte se nejen o místní občanské vybavenosti, ale například i jaká je kvalita školek, zda je v dané lokalitě čisté ovzduší a jak kvalitní a čistotnou veřejnou dopravu můžete po nastěhování očekávat. Samozřejmostí jsou i informace o pěší vzdálenosti k nejbližšímu lékaři, do školy/školky, na zastávku MHD, či autem k čerpací stanici.

Veškeré informace najdete přímo pod zobrazeným inzerátem s vámi zvolenou nemovitostí. Hodnocení je vyjadřováno počtem žlutých hvězdiček, kdy nejvíce hvězdiček znamená nejlepší hodnocení a naopak nejméně hvězdiček vás nejspíš od dané lokality odradí.

Index sousedské spokojenosti vychází z hodnocení registrovaných uživatelů portálu Sousedé.cz, kteří online odpovídají na jednoduché anketní otázky, a ze statistických dat k dané lokalitě. Chcete-li i vy doplnit informace k místu, kde žijete, registrujte se zdarma u Sousedů a pomozte tak ostatním získat potřebné údaje pro rozhodování o novém bydlení.

Cenové mapy dle odhadů hypotečních odborníků

Dalším užitečným nástrojem při výběru vhodné nemovitosti jsou cenové mapy. Sousedé díky spolupráci s Hypoteční bankou nabízí zdarma možnost nahlédnout do cenových map přímo v sekci lokality. Stačí zvolit lokalitu a po načtení zakliknout na mapě záložku cenové mapy. Po chvilce se ukáže barevná mapa s informacemi o cenách nemovitostí v zadané lokalitě.


Mohlo by vás zajímat