Jak si prakticky zařídit předsíň bytu

První místnost, kterou spatříte vy i vaše návštěvy, je předsíň. I když v ní trávíte minimum času, vyplatí se její zařízení nepodcenit. Pojďte s námi projít pár praktických tipů, jak na to. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Jak si prakticky zařídit předsíň bytu

Světlo je základ

Ještě, než začneme s nábytkem, je dobré předsíň prosvětlit. Málokterá předsíň si může užít luxusu přirozeného světla, proto je první krok světlá výmalba, která rozzáří i ten nejmenší prostor. Pokud nechcete mít předsíň pouze bílou, zvolte krémové nebo pastelové odstíny. Zejména na frekventovaných místech se hodí omyvatelné barvy nebo omyvatelné samolepicí tapety. Světlo volte spíše ve studeném odstínu, pokud na předsíni probíhají finální úpravy vašeho zevnějšku, oceníte, že nezkresluje. Skvělou volbou je osvětlení s fotobuňkou, díky které se vám nikdy nestane, že byste zapomněli zhasnout.

Vybíráme předsíňový nábytek

U volby nábytku záleží na dispozicích předsíně. Do větších předsíní se snadno vejdou šatní skříně, v menších si budete muset vystačit s botníkem a věšákem. V žádném případě by nemělo chybět zrcadlo, které slouží k úpravám outfitu před odchodem, a také pomůže prostor prosvětlit a opticky zvětšit.

Ideální volbou nábytku jsou přímo předsíňové stěny, které v sobě mají jak věšáky, tak i botníky, poličky na drobnosti a zrcadlo. U menších předsíní volte skříňky s posuvnými dveřmi, které při otevření nezasahují do prostoru. Rozhodně se s nábytkem držte spíše při zemi – abyste se mohli pohodlně obléct, je potřeba nechat na šířku alespoň 120 cm volného místa. Místo jde také ušetřit tím, že zvolíte místo skříněk více věšáků a na stěnu umístíte pegboard, na který připnete nejen drobnosti, ale i třeba boty a batoh.

Rádi se obouváte v sedě? V tom případě si na vaší předsíni najde místo pohodlný puf nebo lavice, kterou můžete zútulnit polštářem či umělou kožešinou. Pokud je předsíň opravdu malá a vy se sezení přesto nechcete vzdát, máme pro vás elegantní řešení ve formě sklopného sedátka. Poblíž sedátka mějte i dalšího pomocníka k obouvání – nazouvací lžíci na boty.

Čistá předsíň i za deště

Jak docílit toho, že si nebudete nepořádek zvenčí nosit na botách i domů? Jedna rohožka stačit nebude. První, hrubší rohož, která očistí podrážky od největších nečistot nechte před vchodovými dveřmi. Na dočištění mějte uvnitř jemnější savou rohož. Nabídka barev i vzorů je velmi široká, takže její výběr můžete přizpůsobit vašemu stylu bydlení. Ale ani rohože si neporadí se vším, nejjistější je pak obuv ještě odložit na odkapávač na boty.

Praktické vychytávky

S věšákem na klíče se vám nestane, že nestihnete vyjít včas. Nebudete totiž muset přemýšlet, kde jste je nechali naposledy. Praktické je mít na předsíni i tabuli na psaní vzkazů nebo nákupního seznamu. Dalším vhodným doplňkem, který nemůže chybět, je stojan na deštník. Nejenže nebudete kapat po bytě mokrým deštníkem, ale budete ho mít na očích, a při odchodu na něj nezapomenete. Vyplatí se mít ve stojanu jeden deštník navíc, mohl by se hodit pro návštěvu.


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.