Jak vybrat křeslo, ve kterém nebudete sedět jako na trní

Když si kupujete křeslo, očekáváte, že to bude kousek, který vám nabídne komfort a navíc bude skvěle vypadat. Mrkněte na tipy, jak si správně vybrat takové, ve kterém se bude báječně sedět a nebudete jako na trní kvůli větší investici. S námi si nepořídíte jen křeslo, ale i stylový doplněk interiéru, u kterého se investice vyplatí. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Jak vybrat křeslo, ve kterém nebudete sedět jako na trní

Relax v křesle nic nenahradí

Přestože žijeme v ultrarychlé době, kdy si myslíme, že relaxujeme i u počítače, ve skutečnosti odpočinek v křesle u příjemného filmu nebo oblíbené knihy nic nenahradí. Když se snažíme uvolnit po dlouhém dni v práci, je důležité, abychom zaujali takovou polohu, ve které se během dne nenacházíme. Ruce na klávesnici nebo sezení v kancelářské židli je pro mnoho z nás pracovní rutinou stejně jako dlouhé stání. Proto neodpočívejte stáním u sporáku ani sezením u internetu. Najděte si chvilku na ten pravý odpočinek, kdy se budete věnovat něčemu speciálnímu, co vás obohatí. Skvěle se tento druh relaxu provozuje právě v křesle. Jak ale vybrat to správné?

Zaměřte se na materiál

Nemá cenu si nic nalhávat. Křesla jsou dnes populární a většinou jde spíše o designové kousky, proto je jejich cena trošku vyšší. Když si ale správně vyberete a budete o něj pečovat alespoň základním způsobem, můžete získat parťáka na dlouhá léta. Zvažte, jestli máte děti, domácí mazlíčky nebo jestli je křeslo výlučně pro vaše potřeby. Pokud nebudete jediným uživatelem, vyhněte se semiši, sametu a raději také finančně náročné kůži. Vyberte si odolný materiál, ze kterého snadno odstraníte nečistoty. Tím může být třeba mikrovlákno nebo naprosto revoluční materiál – carabu. Z něj dostanete téměř všechny nečistoty vlhkým hadříkem a navíc je velmi odolný také proti prodření nebo jinému poškození.

Křeslo k posezení nebo na ozdobu?

Zvažte, zda má křeslo sloužit hlavně k sezení, nebo jestli má hlavně pěkně vypadat. Trh nabízí kousky pro ten i ten účel, ale nejlepší je samozřejmě tyto dvě věci nakombinovat. Pokud chcete netradiční pojetí, můžete se mrknout po závěsném křesle. Naopak, jestli je pro vás důležitá užitečnost a třeba i možnost, aby se na křesle někdo někdy vyspal, zkuste polohovatelná nebo rozkládací relaxační křesla. Hitem jsou potom samozřejmě obrovské ušáky, do kterých se schováte před starostmi všedního dne. Ale i malá trendy křesílka začínají být k vidění čím dál častěji, a to nejen moderní, která mají netradiční tvary, ale hlavně ta retro. Retro frčí ve všem, ale v nábytku čím dál víc. Navíc, když už máte křeslo v tomto stylu, nemusíte se držet zpátky ani s jeho vzorem či barvou. A to je další důležitá věc k promyšlení.

Barva vůbec nemusí ladit

Barva v této oblasti představuje absolutní svobodu. Pokud milujete barvy, ale nejste zrovna ten typ, co by si to doma udělal barevné, protože přece jen v jednoduchosti je krása, křeslo je vaše spása. Absolutně v žádném případě totiž

nemusí ladit se zbytkem interiéru. Má symbolizovat svět sám pro sebe, místo, které vám pomáhá odpoutat se od reality. Má být vaším útočištěm, a tak může být klidně růžové, tyrkysové nebo hořčicově žluté. Právě z něj můžete udělat prvek, který interiér oživí, udělá ho originálnějším a zábavnějším. A totéž platí o vzorech a typu polstrování. Klidně můžete chtít jednobarevnou klasiku s malými knoflíčky. Nebo si pořiďte květovaný ušák s barevnými knoflíky, které jsou úplně nepravidelné. A pokud se vám líbí čalounění, které nemá ani jeden knoflík a křeslo je jednobarevné, tak berte klidně i to. Bude to váš relaxační vesmír a musí ladit s tím, co ladí s vaší duší a ne s vaším obývákem!


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.