Jak zařídit útulnou ložnici v pěti krocích

Ložnice má být místem odpočinku a existují určitá pravidla, jak docílit toho, aby vám navodila pocit klidu. Sepsali jsme pro vás pár tipů nejen pro výběr nábytku. Určitě se budou hodit nejen těm, co ložnici právě zařizují.

Jak zařídit útulnou ložnici v pěti krocích

Myslete na postel

A hlavně na kvalitní matraci, na níž budete trávit třetinu svého času. Investice do ní se vyplatí. Odborníci starším radí, aby si vybrali postel spíš vyšší, bude se jim z ní lépe vstávat i do ní uléhat. V materiálech samozřejmě vede přírodní dřevo, ale jinak je výběr o osobních preferencích, jestli se vám líbí světlé či tmavé dřevo, nebo spíše čalouněné postele.

Jaký vybrat nábytek do ložnice

Méně je více. Pokud máte prostor pro šatnu, nebo šatní skříň můžete umístit do jiného pokoje, využijte toho. Jestli ale přesto potřebujete dát skříň do ložnice, podívejte se na Favi, kde si podle svého vkusu a preferencí vyberete tu pravou. Nám se líbí skříně v provensálském stylu, nechali jsme si je vyfiltrovat i podle ceny, kterou bychom byli ochotni za skříň zaplatit.

Volte spíš tlumenější odstíny

Ať už jde o nábytek nebo doplňky, zaměřte se na odstíny spíš světlejší. Inspirujte se v přírodě nebo vsaďte na jistotu v bílé barvě, kterou vždycky můžete oživit v nějakém doplňku.

Zapomeňte na zrcadlo nebo pracovní stůl

V ložnici byste pracovat neměli už z principu, neboť je to místo klidu. Nevhodná jsou také zrcadla, která podle učení feng-shui rozptylují pozornost. Ale to samé platí i o televizi. Nechte si prostor čistý, nad čelo postele si dejte fotografii nebo obraz. Dáte přednost realistickému ztvárnění, nebo máte radši spíš abstrakci?

Nezahlťte ji věcmi

Čím více věcí, tím více prachu, roztočů. Udržte si prostor, abyste se tu necítili stísněně, ale naopak volně. V neposlední řadě si vyberte vhodnou stolní lampu, jejíž světlo vám bude svítit na oblíbenou knihu před usnutím.


Mohlo by vás zajímat

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?