Jaké typy nájemníků mají zájem o střednědobý pronájem

Střednědobý pronájem trvá zpravidla pár měsíců. Spektrum nájemníků a jejich očekávání se v takovém případě poměrně liší ve srovnání s klasickým dlouhodobým pronájmem, stejně tak vzhled a nároky na vybavení bytu. Pojďme se tedy podívat na to, jaké typy nájemníků mají zájem o střednědobý pronájem a při jaké příležitosti.

Jaké typy nájemníků mají zájem o střednědobý pronájem

**PRACOVNÍ ZÁLEŽITOSTI **

Zaměstnanci, manažeři a ostatní pracující

Delší pracovní stáž, realokace, lákavá nabídka ze zahraničí, rozjezd nové pobočky – přesně takové důvody uvádí velká část zájemců o střednědobý pronájem. Tito lidé hledají pohodlný a kompletně zařízený byt, kde si odpočinou po náročném dni.

Digitální nomádi

Digitální nomádi cestují po světě a pracují odkudkoli. Pro svou práci využívají především digitální technologie, díky kterým nejsou vázáni na určité místo, například kancelář. Základním znakem digitálního nomáda je, že neuznává osmihodinovou pracovní dobu. Tito lidé chtějí žít, pracovat a cestovat, a to všechno najednou. Pár měsíců jsou tam a další zase jinde. Nicméně i takový digitální nomád musí někde bydlet a právě střednědobý pronájem je pro takové lidi ideální volbou.

Firmy

Střednědobé pronájmy vyhledávají také firmy, které se snaží do svého podniku nalákat nejrůznější odborníky na hrazené ubytování po dobu několika měsíců. Bydlení je totiž jednou z nejzákladnějších lidských potřeb. Pokud se firma navíc postará o kompletní zajištění pronájmu, novému zaměstnanci už téměř nic nebrání v tom, aby se přestěhoval za novou pracovní výzvou.

STUDIUM

Studenti

Kvalita většiny studentských kolejí v České republice je poměrně nízká. Není se proto čemu divit, že studenti upřednostňují bydlení na privátech, za které často zaplatí stejné peníze jako za lůžko na kolejích. Navíc během prvního semestru se toho může stát opravdu hodně. Například se seznámí s novými přáteli, zjistí, že by raději studovali něco jiného atd. Co potom s dlouhodobým pronájmem? Bohužel nic. Z těchto důvodů vyhledávají střednědobé pronájmy také studenti.

Studenti na Erasmu

Ze studentů mají největší zájem o střednědobé pronájmy tzv. „Erasmáci“, kteří na koleje buď nechtějí, nebo místo bohužel vůbec nedostanou z kapacitních důvodů. Díky příspěvku od školy nebo rodičů si někteří mohou dovolit i dražší pronájmy, případně si nájem rozdělí s ostatními spolubydlícími.

CESTOVÁNÍ

Cestovatelé

Cestovatelé hledají poznání a nové zážitky. Jejich cesty trvají pár dní nebo měsíců. Zatímco v prvním případě si vystačí například s ubytováním v hotelu nebo hostelu, v tom druhém je střednědobý pronájem jasnou volbou. Cestovatelé za ubytování často rádi ušetří, jsou to však velmi milí a otevření lidé.

REKONSTUKCE NEBO HAVÁRIE

Rozsáhlá rekonstrukce nebo havárie v bytě může na určitou dobu znemožnit jeho obývání. V takovém případě lidé často volí střednědobý pronájem do té doby, než se jejich původní bydlení zrenovuje a případné škody opraví. Tito lidé většinou hledají přechodné ubytování v blízkosti jejich stávajícího bytu, aby si co nejméně museli zvykat na nové prostředí.

HLEDÁNÍ DLOUHODOBÉHO PRONÁJMU

Najít ideální dlouhodobý pronájem nebo koupit byt vyžaduje spoustu času a úsilí – komunikace s majiteli, vyhledávání inzerátů, prohlídky atd. Není to nic jednoduchého obzvlášť v době, kdy poptávka převyšuje nabídku. Hledání nakonec může trvat třeba i měsíce a právě střednědobý pronájem v takovém případě poskytne skvělé dočasné útočiště.

Informace o typech nájemníků byly poskytnuty společností Flatio.cz, která se zabývá zprostředkováním střednědobých pronájmů.


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?