Klíče jsou passé aneb jak vyzrát na neplatiče chytře? Pomocí čipů!

V současné době se čím dál populárnější a oblíbenější alternativou ke klasickým klíčům stávají elektronické čipy. Proč je vhodné investovat do jejich instalace? V čem jsou pokrokovější? A čím mohou posloužit ve prospěch většiny obyvatel bytových domů? Věděli jste, že mohou být chytrým prostředkem, jak vyzrát na neplatiče anebo posloužit jako alarm a ochrana vašeho bytu, sklepa a ostatních prostor bytového domu?

Klíče jsou passé aneb jak vyzrát na neplatiče chytře? Pomocí čipů!

Hudbou zítřka se stávají elektronické čipy a přístupové systémy s alarmem. Důvod je jednoduchý – tyto systémy jsou natolik pokročilé, že je možná jejich správa přes internet a zároveň každý čip, který je obyvateli bytového domu vydán, je evidován na jméno, tudíž správci anebo majiteli domu zajišťuje nejen kontrolu o pohybu osob v domě, ale v kombinaci s kamerovým systémem umožňuje včasnou identifikaci případného škůdce. Ve chvíli, kdy dům nedisponuje takovým kontrolním systémem, obvykle za škody ve společných prostorách platí všichni, kdo v bytovém domě bydlí.

Máte-li čisté svědomí, není se čeho bát

Jestliže patříte mezi vzorné anebo bezproblémové osoby žijící v bytových domech či panelácích a nemáte proč mít „černé svědomí“, ale naopak neustále řešíte, kdo zase počmáral domovní schránky anebo odstavil výtah, pak pravděpodobně, v rámci úspory svých financí, oceníte, když nebudete muset neustále sponzorovat neohleduplnost druhých (např. v případě, kdy soused stěhuje nábytek, který rozhodně nesplňuje požadavky na jeho přepravu výtahem, tedy jeho váha překračuje doporučenou hmotnost, v důsledku čehož ho vyřadí z provozu a v konečném důsledku za jeho opravu zaplatíte i vy, neboť jeho oprava se promítne ve společném vyúčtování).

Hlavním důvodem, proč instalovat čipy do bytového domu, může být způsob, jak vyzrát na neplatiče. Díky tomu, že čipový systém umožňuje evidenci jeho užití, a to prostřednictvím centrálního řízení spravovaného přes počítač, na základě zaznamenávání dat o užití čipu jeho držitelem, lze teoreticky – v případě správného nastavení a přístupových práv – škůdcům anebo neplatičům odebrat práva k užívání společných zařízení a přístupu do určitých zón.

Budoucnost patří inovacím

O tom, že budoucnost patří čipům, technologickým a inovativním řešením vedoucích k vyšší vymahatelnosti případných škod způsobených v bytovém domě, ať již jeho obyvateli anebo vandaly, vyšší míře zabezpečení, ale i úspoře finanční a energetické, svědčí i samotné projekty chytrých budov stále se rozšiřujících v důsledku koncepce „smart cities“, inteligentních měst. Tato koncepce má přispět k usnadnění přístupu a vyšší mobilitě pro osoby handicapované anebo se sníženou pohyblivostí, zároveň snížit energetickou náročnost budov a přispět k vyšší ekologii měst. Implementací chytrých technologií, čipů, kamerových systémů lze vyzrát nejen na „černé pasažéry“, ale též zvýšit hodnotu bytových domů a celkový komfort bydlení.


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.