Knihovny a čtecí kouty

Jen si tak zalézt s knížkou do svojí soukromé knihovny... není to nádhera?

Knihovny a čtecí kouty

Prohlédněte si galerii domácích čtecích koutů a knihoven a inspirujte se.

Knihovny se z našich domovů trochu vytrácejí a uvolňují místo novějším zábavním technologiím. Je ale škoda se jich zbavovat. Čtecí kout je skvělé místo, kde můžete relaxovat, aniž byste hned usnuli. Snad vás naše galerie knihoven a čtecích koutků trochu inspiruje.

Pokud máte víc prostoru, možná místo křesla dobře poslouží čtecí lavice. V kombinaci s polštáři nebo tenčí matrací to bude úžasné místo k ležení.

Máte strach, aby se na knihy neprášilo? Vyřešte to knihovnami s prosklenými dvířky. Dobře se hodí hlavně ke klasickému stylu.

Nemusíte se vázat na tradiční umístění v obývacím pokoji. Vhodná stěna se může najít třeba v jídelním koutě.

Uvažujte o netradičních vzhledech: široké a mělčí police umožní vystavit knihy čelní stranou ven. Takové řešení se hodí, pokud nemáte knih tolik, ale chcete, aby vynikly.

Dobrá knihovna z masivu bude vždycky vypadat luxusně. Nechte materiál vyniknout a nekomplikujte ji zbytečným tvarováním.

Máte knih opravdu jenom pár? Pak nepotřebujete zvláštní skříň, stačí vám police. Investujte třeba do netradičního spirálovitého modelu.

Nezapomeňte, že knihovna ve spojeném prostoru skvěle funguje jako dělicí příčka. V době, kdy má každý druhý byt místo samostatné kuchyně kuchyňský kout, je to elegantní způsob, jak jej oddělit od obýváku. Nebojte se, že knihy budou v blízkosti kuchyně trpět. Pokud máte dostatečně výkonnou digestoř a knihovna nestojí v těsné blízkosti sporáku, všechno je v pořádku.


Mohlo by vás zajímat

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.