Kočárkárna – věčný boj o místo

Většina z vás, kdo bydlí v bytovce či paneláku, to zná. Kočárkárna slouží k uskladnění kočárků a kol. Teoreticky. Prakticky tam sousedé „uklidí“ vše, co se jim nevejde do bytu.

Kočárkárna – věčný boj o místo

Maminky s kočárky se zlobí, že tam ostatní mají kola a s kočárky se nedá pomalu ani vyjet. Cyklisté se zlobí, že kočárky zabírají spoustu místa. Když si chtějí vyndat svoje kolo, musí nejdříve vyvézt spoustu ostatních kol a kočárků a je to celé ztráta času a k vzteku. Nemluvě o množství sáněk, bobů, odrážedel a koloběžek, které nikdo nechce mít v bytě, jelikož to jen zabírá většinu roku místo. To by se pak jeden málem přerazil, když si chce z kočárkárny něco vyndat.

Jednou za čas se vždy někdo rozzlobí natolik, že sepíše výzvu k vyklizení kočárkárny od nepotřebných věcí a vyvěsí ji na vchodové dveře či na nástěnku. Hlavně aby byla vidět. Někdy výzva na dveřích vydrží. Jindy přibydou malůvky. Někdy ji strhne soused, který si ji ani nepřečte, ale nelíbí se mu, že se izolepou zapatlají vchodové dveře do domu. Každopádně kočárkárna je stále plná k prasknutí a všichni si dál mručí pod vousy, jak je to vše hrozné.

Všichni si oddechnou, když se odstěhuje nějaký soused, který měl kolo pro sebe, manželku, dvě děti a ještě v kočárkárně uskladňoval sáňky. Nadšení z volného prostoru trvá pouze do chvíle, než se nastěhuje nová rodina s kočárkem pro dvojčata…

Na internetových diskuzích se člověk může dočíst o různých variantách řešení zakrámovaných kočárkáren, ale spíš nakonec zjistí, že problém se všude vyřeší jen na chvilku a je to spíš takový nekonečný koloběh spojený se stěhováním sousedů.

V naší bytovce to vedení SVJ vyřešilo skvěle. Nemáme výtah, ale pouze schodiště, navíc venkovní. Prostor pod ním byl věčně prázdný a nevyužitý, což byla škoda. Vybudovala se tedy nová stěna se zamykatelnými dveřmi a vznikla nám tak kolárna. Jelikož je to vlastně venkovní prostor, pořídila se i pořádná plachta a uložená kola jsou tak chráněna před deštěm i sněhem, který by se dostal dovnitř okolním pletivem.

Máme tedy kočárkárnu a kolárnu a překvapivě všichni obyvatelé respektují vymezená území. Jak je to s kočárkárnou u vás? Nenašel by se také nějaký prostor, který by se dal podobně využít? Podělte se o své zkušenosti a tipy v komentářích pod článkem!


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?