Konference Bezpečný dům 4.0

Ve středu 19.6. 2019 se uskutečnila konference Bezpečný dům 4.0 v rámci Mezinárodního dne prevence proti vloupání do bytů - EUCPN a národního dne prevence kriminality, tedy akce, která poprvé běžela současně v jeden den ve 12 metropolích Evropské unie. Pod organizátorskou taktovkou Sousede.cz, jednatelky Zlaty Botero Vaškové vystoupilo 8 řečníků z řad Ministerstva vnitra České republiky (Odbor prevence kriminality – ředitel Michal Barbořík), za Policii ČR Podkplukovník Michal Herma, za Cech mechanických zámkových systémů ČR cechmistr Tomáš Pospíšil a člen představenstva CMZS Daniel Šimandl, Za Trezor Test (státem akreditovanou zkušebnu) a AGA (Asociaci grémium alarm) Petr Koktan, za AK Drha Jan Eisenreich a za speciality v pojištění a úvěrování Toman Finance - Tomáš Ryba.

Konference Bezpečný dům 4.0

Celé akce se zúčastnilo více jak 80 účastníků z řad výborů bytových domů, zástupců státní správy a výrobců certifikovaných zabezpečovacích produktů a zařízení z firem Assa Abloy, TOKOZ, EVVA, Winkhaus, dormakaba, HB Group.

Celá konference se vedla ve velmi přátelském duchu, plném praktických příkladů, novinek v přístupových systémech a ukázek správného a špatného řešení zabezpečení bytových domů. Zazněly i veškeré normy a certifikace, které by měly splňovat zabezpečovací a přístupové systémy do domů, aby se jednalo o skutečně účinné a správné řešení bezpečnosti. Návštěvníci si také měli možnost ihned osahat jednotlivá řešení, díky stánkům členů Cechu MZS - výrobců v předsálí.

Pro ty z Vás, které téma zajímá a rádi byste načerpali potřebné informace zveme již nyní na velkou konferenci o bezpečnosti objektů SVJ/BD, kterou budeme pořádat v rámci výstavy FOR ARCH v září 2019 (17. - 21. 09.). Dopředu Vás budeme samozřejmě informovat.

Prezentace s důležitými informacemi můžete již nyní prohlížet na portálu ve skupině Předsedové SVJ/BD v sekci dokumenty ve složce „Konference bezpečný dům 4.0“. Pokud nejste členem, neváhejte se zapojit.

Postupně budeme i některá témata a dotazy zpracovávat, protože zazněly informace důležité ke sdílení s Vámi.

Pár typů od Policie ČR:

  • Pokud máte cennosti – nafoťte si je – důležitá dokumentace při hledání ukradených věcí, zapište si i výrobní čísla. V dnešní době se nejvíce zcizených věcí prodává přes internet online.

  • Vyfocené cennosti samozřejmě nesdílejte na sociálních sítích – nikdy nevíte, kdo je uvidí a někdy pachatelé neprohlížejí cennost samotnou, ale dívají se na okolí focené věci. Někdy si tak vytipují domácnost dle interiéru samotného.

Pár typů od specialistů na pojištění Toman Finance:

  • Pozor na staré smlouvy! Již 3 roky je z hlediska pojistných rizik bráno jako stará smlouva. Díky OZ, který přišel v platnost 1. 1. 2014 byly novelizovány i pojišťovací podmínky, proto projděte si své současné smlouvy a revidujte s poradci jejich obsah. Ptejte se odborníků
  • Neustále se trh vyvíjí a přichází nová nabídka rizik a pojistných plnění (která před pár lety nebyla ani na trhu) příkladem je: Náklady na náhradní ubytování, Úhrada vodného a stočného v důsledku škodné události, Pojištění statutárního orgánu atd.)

Neváhejte se obrátit na naše specialisty, čtěte náš magazín a ptejte se v naší poradně.

Děkujeme všem návštěvníkům konference za jejich čas, energii a dotazy! A budeme se těšit na dalších vzdělávacích akcích.

Zlata Botero Vašková


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?