Konference Bezpečný dům 4.0

Ve středu 19.6. 2019 se uskutečnila konference Bezpečný dům 4.0 v rámci Mezinárodního dne prevence proti vloupání do bytů - EUCPN a národního dne prevence kriminality, tedy akce, která poprvé běžela současně v jeden den ve 12 metropolích Evropské unie. Pod organizátorskou taktovkou Sousede.cz, jednatelky Zlaty Botero Vaškové vystoupilo 8 řečníků z řad Ministerstva vnitra České republiky (Odbor prevence kriminality – ředitel Michal Barbořík), za Policii ČR Podkplukovník Michal Herma, za Cech mechanických zámkových systémů ČR cechmistr Tomáš Pospíšil a člen představenstva CMZS Daniel Šimandl, Za Trezor Test (státem akreditovanou zkušebnu) a AGA (Asociaci grémium alarm) Petr Koktan, za AK Drha Jan Eisenreich a za speciality v pojištění a úvěrování Toman Finance - Tomáš Ryba.

Konference Bezpečný dům 4.0

Celé akce se zúčastnilo více jak 80 účastníků z řad výborů bytových domů, zástupců státní správy a výrobců certifikovaných zabezpečovacích produktů a zařízení z firem Assa Abloy, TOKOZ, EVVA, Winkhaus, dormakaba, HB Group.

Celá konference se vedla ve velmi přátelském duchu, plném praktických příkladů, novinek v přístupových systémech a ukázek správného a špatného řešení zabezpečení bytových domů. Zazněly i veškeré normy a certifikace, které by měly splňovat zabezpečovací a přístupové systémy do domů, aby se jednalo o skutečně účinné a správné řešení bezpečnosti. Návštěvníci si také měli možnost ihned osahat jednotlivá řešení, díky stánkům členů Cechu MZS - výrobců v předsálí.

Pro ty z Vás, které téma zajímá a rádi byste načerpali potřebné informace zveme již nyní na velkou konferenci o bezpečnosti objektů SVJ/BD, kterou budeme pořádat v rámci výstavy FOR ARCH v září 2019 (17. - 21. 09.). Dopředu Vás budeme samozřejmě informovat.

Prezentace s důležitými informacemi můžete již nyní prohlížet na portálu ve skupině Předsedové SVJ/BD v sekci dokumenty ve složce „Konference bezpečný dům 4.0“. Pokud nejste členem, neváhejte se zapojit.

Postupně budeme i některá témata a dotazy zpracovávat, protože zazněly informace důležité ke sdílení s Vámi.

Pár typů od Policie ČR:

  • Pokud máte cennosti – nafoťte si je – důležitá dokumentace při hledání ukradených věcí, zapište si i výrobní čísla. V dnešní době se nejvíce zcizených věcí prodává přes internet online.

  • Vyfocené cennosti samozřejmě nesdílejte na sociálních sítích – nikdy nevíte, kdo je uvidí a někdy pachatelé neprohlížejí cennost samotnou, ale dívají se na okolí focené věci. Někdy si tak vytipují domácnost dle interiéru samotného.

Pár typů od specialistů na pojištění Toman Finance:

  • Pozor na staré smlouvy! Již 3 roky je z hlediska pojistných rizik bráno jako stará smlouva. Díky OZ, který přišel v platnost 1. 1. 2014 byly novelizovány i pojišťovací podmínky, proto projděte si své současné smlouvy a revidujte s poradci jejich obsah. Ptejte se odborníků
  • Neustále se trh vyvíjí a přichází nová nabídka rizik a pojistných plnění (která před pár lety nebyla ani na trhu) příkladem je: Náklady na náhradní ubytování, Úhrada vodného a stočného v důsledku škodné události, Pojištění statutárního orgánu atd.)

Neváhejte se obrátit na naše specialisty, čtěte náš magazín a ptejte se v naší poradně.

Děkujeme všem návštěvníkům konference za jejich čas, energii a dotazy! A budeme se těšit na dalších vzdělávacích akcích.

Zlata Botero Vašková


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!