Letní nezbytnosti do kuchyně

Léto je v plném proudu a je naprosto logické, že si chcete teplého počasí a sluníčka užívat co možná nejvíce. Kromě klasických letních radovánek byste měli tomuto období přizpůsobit i kuchyň. Zejména některé pomůcky využijete právě v teplých měsících! Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Letní nezbytnosti do kuchyně

Nálož vitamínů přímo z mixéru

Kdy jindy si vychutnat výtečné smoothie z letního ovoce? K mixování vám postačí buď klasický stolní mixér, klidně i s menším výkonem. Pokud chcete vyloženě třešničku na dortu, poohlédněte se po smoothie mixéru, nebo tzv. mixéru nutričním, který díky vyššímu výkonu rozmixuje i semínka či ořechy. Součástí těchto kuchyňských pomocníků je také mixovací nádoba, která zároveň slouží jako praktická láhev, kterou uzavřete a své smoothie si můžete v klidu vzít kamkoliv.

Pro horké dny zvolte zmrzlinu

Není nad domácí zmrzlinu. V teplých dnech vás skvěle osvěží. Vyrobit si ji můžete pomocí zmrzlinovače neboli stroje na zmrzlinu. Je malý, skladný, vytvoříte s ním kolem litru domácí zmrzliny a jeho obsluhu zvládne naprosto každý. A pokud byste chtěli něco více kreativního, co by využily i děti, poohlédněte se po formičkách na nanuky. Můžete je naplnit směsí, jakou chcete: ovocnou, smetanovou, jogurtovou, nebo kombinaci všech.

Ugrilujte si to, co máte rádi

Sezóna grilování je v plném proudu. Kontaktní grily nebo ty menší stolní využijete kdekoliv, klidně i na balkoně. Výhodou je, že vám postačí elektrická přípojka. Kontaktními grily můžete suroviny grilovat z obou stran najednou, otevřené zase poskytnou větší grilovací plochu, navíc bývají vhodnější pro grilování ryb či sýrů. Chytré elektrické grily navíc samy rozeznají, jaký druh masa grilujete, přizpůsobí mu teplotu i dobu grilování a chutný výsledek bude zaručen.

Pitný režim nezanedbávejte

Pro dodržení dostatečného pitného režimu je třeba, abyste měli vodu neustále při ruce. Vyzkoušejte třeba stylové karafy či džbány na vodu, kterou můžete vylepšit citronem a čerstvou mátou. Některé nádoby obsahují i sítka pro čerstvé ovoce či led. Netradiční vychytávkou jsou i karafy na výrobu domácího ledového čaje.

Odšťavňovače, které si zamilujete

Pokud nejste fanouškem smoothie, dopřejte si pravidelně alespoň čerstvou šťávu z ovoce a zeleniny. Pro častější odšťavňování pro vás budou vhodnější odšťavňovače šnekové, pro občasné lisování ovoce je pro vás ideální typ odstředivý. Dobře poslouží také lis na ovoce ruční, kterým snadno připravíte výtečnou šťávu z citrusových plodů.

Vše, co potřebujete pro perfektní salát

Nezapomeňte si dopřávat ani čerstvou zeleninu a saláty. Můžete si takzvaně “vyprat” svůj salát v obyčejném cedníku či sítku. Nebo zvolit speciální odstředivé mísy na salát s otočným mechanismem, které ze salátu dostanou přebytečnou vodu a zbytečně jej nepoškodí. Dochutit jej můžete třeba čerstvou bazalkou, kterou nakrájíte pomocí nůžek na bylinky.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.