Máte spoustu knih a nevíte kam s nimi? Pořiďte si „kniholenošku“, „knihostrom“ anebo „knihostojan“

V současné době již neplatí, že moderní výbava bytu musí být pořízena ze specializovaných obchodů s nábytkem. Čím dál více lidí začíná preferovat tzv. „home made“ anebo „DIY“ („do it yourself“; vytvoř si sám) výrobky. Jejich výhodou je originalita, nevšednost, ale také možnost kreativního vyžití celé rodiny. Vytvořte si „dílko“ na míru a podle svých představ. Kde začít? Co třeba u „kniholenošky“, „knihostojanu“ anebo „knihostromu“?

Máte spoustu knih a nevíte kam s nimi? Pořiďte si „kniholenošku“, „knihostrom“ anebo „knihostojan“

„Kniholenoška“ potěší zejména milovníky knih a ty, co rádi tráví poklidná nedělní odpoledne s šálkem dobré kávy a knížkou. Ačkoli se může zdát výroba takové „kniholenošky“ složitá, se špetkou zručnosti to zvládne téměř každý! K výrobě vlastního křesla/židle s prostorem pro knihy postačí dřevotříska anebo staré palety.

Pallet Book Chair

foto: thewhoot.com.au

Méně pracnější variantou, jak rychle získat úložné prostory, jsou palety. Podle výbavy a barevného ladění ostatního nábytku je vhodné palety natřít lazurou anebo lakem na dřevo. Volba nátěru závisí čistě na vašich osobních preferencích. Ekologové jistě ocení akrylátové laky na dřevo, neboť jsou šetrnější k životnímu prostředí, jsou vodouředitelné a rychleschnoucí (obvykle schnou do dvou hodin od nátěru). Syntetické laky jsou méně ekologické, je potřeba je rozředit ředidlem, ale i doba schnutí se pohybuje v rozpětí čtyř až šesti hodin.

DIY storage rack for DVDs.:

foto: myincrediblerecipes.com

"Knihostrom" se hodí nejen do pracovny, ale též třeba do obývacího pokoje anebo chodby. Netradiční design polic ve spojení s tmavými odstíny dřeva se hodí i do menších prostor.

I would love to get rid of the book cases in the rumpus room and have one or two of these. mmm maybe one for the big kids and one for the little ones:

foto: etsy.com

Need some decorating inspiration? Check out these 15 beautifully creative bookcase ideas.:

foto: bookshelves.tumblr.com

Kam ukládáte, sousedé, své knížky vy? Máte lepší tip na výrobu "domácí knihovničky"? Piště nám na a podělte se s ostatními. Zajímavé tipy od nás obdrží malou pozornost!

Ústřední foto: etsy.com


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.