Mějte dokonalý přehled o čase, vyberte si stylové hodiny

Čas je to nejcennější, co máme a je jen na nás, jak jej využijeme. Abychom měli o čase perfektní přehled a abychom věděli, kolik minut a hodin máme k dispozici na danou aktivitu, potřebujeme ty správné hodiny. Vyberte si takové, které pro vás hodí, nástěnné, digitální, kyvadlové nebo třeba přesýpací.

Mějte dokonalý přehled o čase, vyberte si stylové hodiny

Nástěnné hodiny jako nestárnoucí klasika s novým nápadem

Hodiny v interiéru neplní jen funkci poskytování údajů o čase. Naopak, můžeme je velmi efektivně využít jako dekoraci. Mezi nejoblíbenější dekorativní hodiny patří bezesporu ty nástěnné. Velké nástěnné hodiny můžete sehnat ve variantě klasické neboli ručičkové, ale jsou také digitální. Skvěle interiér oživí a dostupné jsou v mnoha verzích. Ručičkové hodiny nemusíte pořizovat na pevném podkladu, můžete si zakoupit set nalepovacích částí a hodiny si sami na zeď poskládat. Obvykle se jedná o 3D kousky, které vypadají naprosto perfektně a nikdo by neodhalil, že jsou hodiny na zdi jen nalepené. Tohle řešení nabízí originalitu i klasiku v jednom a určitě stojí za zvážení.

Nebojte se hodin kovových nebo keramických

Na poli nástěnných hodin je z čeho vybírat. Pokud vás nezaujala varianta nalepovacích hodin, můžete se poohlédnout po těch celistvých. V nástěnných verzích najdete hodiny keramické, které imitují vzory cibuláku, ale i modernější, které vypadají třeba jako origami. Právě keramika je skvělý materiál pro kuchyňské nástěnné hodiny. Do obýváku nebo třeba do předsíně můžete volit také kovové hodiny nebo dřevěné, ale do kuchyně je keramika naprosto logickou volbou. Krásně dotváří atmosféru kuchyně, působí vlídně a snadno se udržuje čistá, což zrovna v kuchyni velmi oceníte.

Kyvadlové hodiny nebo ty s kukačkou?

Další typ hodin, který se hodí do kuchyně, jsou hodiny kyvadlové. Velmi často kyvadlové hodiny vydávají motónní zvuk, který by v jiných místnostech mohl působit rušivě. V kuchyni ale zanikne během vaření nebo stolování a odpočívat můžete třeba v obýváku, kam si dáte hodiny, které budou úplně tichoučké. Pokud ovšem nepatříte mezi milovníky kukaček. Možná se vám zdají hodiny s kukačkou jako pořádné retro, ale do některých interiérů prostě patří a tím nemyslíme jen hájenky. Kukačkové hodiny se dají kombinovat i s modernějším prostředím, stačí je jen najít v trošku upravené verzi.

Atomový čas nikdy nezklame

Někdo je trošku lajdák a někdo je naopak posedlý přesností. Jestliže se spíš zařazujete do druhé skupiny, určitě znáte pojem atomový čas. Princip atomových hodin je na vysvětlení velmi složitý, ve zkratce se jedná o takový čas, který je tím nejpřesněji změřeným vůbec. Čas podle atomových hodin nikdy přesně na vteřinu netrefíte, ale pokud byste po něm toužili, můžete si pořídit nástěnné hodiny řízené rádiovým signálem. Na první pohled na nich nemusí být nic neobvyklého, ale jsou skutečně synchronizovány dlouhovlnným signálem na vteřinu přesně podle atomového času. Pro milovníky přesnosti naprosto geniální věc!

Zaujměte děti hodinami

Čím dřív se děti naučí poznávat čas, tím lépe. Aby děti měly o hodiny zájem, musí pro ně být atraktivní. Zaujmou je verze dětských hodin s obrázky nebo s postavičkami z pohádek. Pokud ale děti touží po dospělácké verzi, pořiďte jim klasické stolní hodiny. I u těch se dá zaujmout, a to pokud vyberete svítící digitální hodiny, díky kterým se mohou děti dozvědět i v temném pokojíčku, zda už je čas vstávat. Pokud děti ještě hodinami trápit nechcete, ale byly byste rádi, aby měly pojem o čase, pořiďte jim přesýpací hodiny. Je to sice malý krok pro lidstvo, ale velký krok pro vaše děti. A pak už je to jen krůček ke skutečné znalosti hodin.


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.