Nálada na stěně aneb tip na lepší (sebe)organizaci

Když se řekne nástěnka, mnohým se vybaví korek na stěně zavěšený svisle nebo vodorovně a spousta připíchnutých úkolů, jinými slovy nuda. Co takhle nástěnku upgradovat, využít naplno a personalizovat podle svého nebo svých ratolestí? Vytvořit si z ní pro vás, vaše děti či celou rodinu interaktivní organizaci na stěnu?

Nálada na stěně aneb tip na lepší (sebe)organizaci

foto: Mebeljournal.ru

Vytvořením nástěnky si rozvinete nejen smysl pro povinnost, estetiku, ale i pro zaznamenávání příjemných chvil v kruhu rodinném, s kamarády, vzpomínkových artefaktů z dovolených, výletů a nevšedních zážitků. Ty vám budou evokovat emoce s artefakty na nástěnce spojené, budou vás neustále inspirovat, motivovat a dělat radost, jak je libo. Kdo by něco takového nechtěl? Mrkněte na nejzajímavější možnosti, vyberte si barvu, tvar a materiál a je to!

  1. Ve znamení „to do“ listu

Nejen pro všechny školou povinné je nezbytný pocit, že i plnění domácích povinností je vlastně hra, ve které je výhrou radost z dobře odvedené práce! Nechte je proto dětem hezky na očích. Nejlépe přímo na protější stěně psacího stolu vystavte jejich úspěchy a splněné úkoly. Poslouží k tomu jak obyčejná nástěnka, tak více nástěnek vedle sebe nebo rovnou celá kreativní stěna. Důležité je jediné. Své místo by zde měla mít budoucnost i minulost, tedy mezi inspiracemi, motivacemi a vzpomínkami by se měl vyjímat „to do“ list či kalendář. Děti bude motivovat při plnění těžších úkolů a příště už se třeba tak snadno nevzdají…

foto: Weboo.link

foto: Dinoheromommy.com

  1. Co ocení malí rozumbradové?

Ve většině kluků dřímá malý závodník, fotograf či dobrodruh, ale není tomu tak vždy! Mnohdy jsou skryté touhy chlapců daleko zajímavější a děti je těžko slovně definují. Inspirujte se opravdovou vnitřní vášní svého syna a společně vytvořte nástěnku ve stylu nejoblíbenější tematiky. I taková drobnost může podnítit ambicióznost, dodat sebevědomí a přinést radost ze splněných úkolů.

foto: Style-files.com

foto: Goerie.com

foto: Brit.co

  1. Co potěší malé parádnice?

Hromadění „krásných“ věcí si přímo říká o místo, kde by se daly všechny vystavit. Vystavte je! Můžete je pověsit, přišpendlit nebo usadit na konkrétní místo. Nástěnka nemusí být pouze korková, kterou zaplňujete připínáním jednotlivých věcí, kov jako materiál poslouží podobně dobře a mnohdy postačí i holá stěna. Obstarejte si kolíčky či barevné lepenky, které vše udrží na místě, přidělejte k nástěnce madlo nebo poličku a všichni budou šťastni spolu.

foto: Antic-chic.blogspot.cz

foto: Myparadissi.com

  1. Univerzální organizátory úkolů

Nástěnka může vzniknout prakticky z čehokoliv, co lze uchytit ke zdi: ze sítě, tabule, mříže nebo samotných desek. Dá se kombinovat s nábytkem, poličkami, úchyty, skříňkami, deskami, háčky atd. Ocení ji předškoláci i vysokoškoláci, holky a kluci a v neposlední řadě i vy sami. Upomínací nástěnka se vždycky hodí! Ke zvážení přijde i společná rodinná nástěnka. Budete mít o všem a všech přehled. Barevné kombinace a styly se dají jednoduše měnit, a když se trochu vynasnažíte, může být nástěnka i působivou dekorací v kuchyni nebo předsíni. Hrajte si, motivujte se, radujte se s vlastní nástěnkou!

foto: Architectureartdesigns.com

foto: Parents.com

foto: S102.photobucket.com

foto: Media-cache-ec0.pinimg.com

A co vy a nástěnky, moodboardy, interaktivní organizace na stěně? Už máte vybráno? Napište nám, co z toho byste vybrali!

Zdroj článku:


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.