Nepodceňujte výběr toalety

Každý s toaletou automaticky počítá a to, že ji budete mít v bytě, je samozřejmost. Často je ale výběr toalety podceňován. Ta potom ztrácí svou praktičnost a také výhody, a proto byste tomuto výběru měli věnovat pozornost.

Nepodceňujte výběr toalety

Nejde jen o záchod

Když zařizujete byt, samozřejmě, že myslíte na to, že budete mít doma toaletu. Nejde ale jen o záchod, není to tak, že si vyberete mísu a máte hotovo. Existuje celá řada faktorů, které byste měli zohlednit. Musíte k výběru toalety přistupovat především s myšlenkou, že se jedná o celou místnost, a to velmi důležitou. Rozvrhněte si, kam záchodovou mísu umístíte z hlediska pohodlí a také prostoru. Například, aby nepřekážely dveře a abyste nemuseli velikost mísy přizpůsobovat jejímu umístění, ale spíše vašim potřebám. Zkrátka si na klozet vyčleňte prostor, který mu s ochotou věnujete.

Nejčastěji záchody věšíme

Trend posledních let velí jasně. Klozet si pověste. Závěsné záchodové mísy se staly nejoblíbenějším řešením na českých toaletách. Výhody jsou jasné na první pohled – taková toaleta zabírá méně místa, snadno pod ní vytřete, nepřekáží a existuje v mnoha variantách. Dávno minuly doby, kdy měly závěsné klozety váhový nebo výškový limit. Žádná váha není překážkou a vybrat si můžete takovou mísu, kterou si výškově umístíte dle potřeb členů rodiny. Pokud se ale pro tento typ rozhodnete, myslete na náročnější instalaci. U těchto mís je totiž závěsný modul a také splachovací zařízení zabudováno přímo ve zdi. A to vyžaduje větší zásah do konstrukce bytu.

Stojící WC pro klasiky

Pokud do bytu při rekonstrukci toalety nechcete příliš zasahovat, můžete zvolit klasickou stojící záchodovou mísu. Takový klozet je svou odtokovou částí připevněný k podlaze. Máte také na výběr, jestli zvolíte mísu kombi, která je kompletním WC – tedy spojením mísy s nádržkou, nebo samostatně stojící mísu. Takové mísy samozřejmě existují, přičemž buďto může mít taková mísa tlakové splachovadlo, nebo může být nádržka umístěna nad toaletou. Nicméně, přiznejme si, u těchto typů už se jedná tak trošku o retro.

Šetřete toaletou

Co není retro, ale naopak skvělá moderní vychytávka, je možnost toaletou ušetřit. V dnešní době, kdy se snažíme šetřit na každé drobnosti, je prakticky geniální, že je tohle možné také při používání toalety. Trik je to velmi jednoduchý. Stačí si pořídit dvoufázové splachovadlo. Je to ta nejlogičtější a nejjednodušší věc, kterou můžete s souvislosti s vaší toaletou udělat. Dle potřeby tak můžete ovlivňovat, jaký objem vody na spláchnutí použijete. A uvidíte, jak se budou ušetřené peníze hodit. Můžete je potom využít například ke koupi vhodného záchodového prkénka.

Vyberte si prkénko na míru

I když by vás to třeba hned nenapadlo a automaticky byste sáhli po bílé plastové klasice, i v oblasti záchodových prkének vývojáři čarují. Můžete si tak vybrat polstrované, vyhřívané, designové, s bezpečnostním sklápěním soft close, prostě jakékoliv, na které pomyslíte. Existují ale typy, které by vašemu oku neměly uniknout. Pokud máte malé děti, týká se vás především sedátko právě pro ně. Aby se co nejrychleji naučily používat běžnou toaletu, pořiďte jim jejich vlastní dětské sedátko na toaletu se zábavnými motivy. A pokud si chcete vybrat něco pro sebe, poohlédněte se po bidetovém prkénku. V bytě často prostor pro bidet není a právě tohle by pro vás mohlo být elegantním řešením, jak si i na bytové toaletě dopřát trochu luxusu. A pokud chcete toaletu povýšit na úplně novou úroveň, vyzkoušejte prkénko samočisticí.

Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.