Nová koncepce a odborné soutěže na veletrzích FOR INTERIOR a FOR DECOR 2012

Podzimní veletrhy zasvěcené bydlení, designu a dekoracím FOR INTERIOR a FOR DECOR chystají pro své vystavovatele i návštěvníky několik novinek. Tou nejvýznamnější je rozdělení veletrhů do specializovaných sekcí. Na podporu odbornosti celé veletržní události navíc pořadatelé připravili čtyři oborově zaměřené soutěže.

3. ročník veletrhů FOR INTERIOR a FOR DECOR , jež se koná v PVA EXPO PRAHA – Letňany tentokrát připadne na datum 4. – 7. října 2012. Souběžně s nimi proběhnou ve stejném termínu další dva veletrhy – 3. veletrh dárkového a reklamního zboží FOR PRESENT a 2. veletrh gastronomického zařízení, vybavení restaurací a hotelů FOR GASTRO & HOTEL.

Veletrhy letos nabídnou větší odbornost, pro návštěvníky budou přehlednější a představí zbrusu nové soutěžní expozice a prezentace.

Největší říjnový veletrh bydlení FOR INTERIOR bude k vidění v halách 2, 5 a 6 a poběží souběžně s veletrhem FOR DECOR, který bude v hale 1 a bude přirozeně rozdělen do několika příbuzných odvětví tak, aby zde každý návštěvník našel na jednom místě vše, co hledá. Zastoupeny zde budou sekce Stylový nábytek a dekorace, Stolování, Světlo, Bytový textil, Elektro a Dekorace stěn a podlah. A právě od těchto sekcí se odvíjí čtyři nové soutěže určené nejen vystavovatelům, ale všem, jež mají zájem prezentovat své práce a nápady na veletrzích. Návštěvníkům nabídnou jedinečnou příležitost srovnání návrhů od různých dodavatelů, odborníků a jejich realizačních týmů.

První avizovanou soutěží je soutěž „prostřených stolů“ neboli Table & Style. Jejím cílem je představit současné trendy ve stolování včetně skla, příborů a dekorací.

Druhá soutěž bude zaměřena na dekoraci oken a nese název Window & Style. Jak již je z názvu patrné, k vidění zde budou novinky posledních let v dekoracích oken. Vystavené exponáty návštěvníkům představí například posuvné panely, římské rolety, kombinace závěsu a rolety nebo japonské žaluzie. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost přesvědčit se na vlastní oči, že i okno lze oživit jinak, než tradičním spojením záclony a závěsu.

O tom, že správné osvětlení hraje v interiéru důležitou roli, se bude snažit přesvědčit další ne již soutěž, spíše expozice návrhů světelného řešení - Light & Style. Ta bude mít za úkol ukázat správná světelná řešení v interiéru. Jak správně nasvětlit pracovní desku, jak vyřešit osvětlení u koupelnového zrcadla, jak nasvítit šatní skříně a šatny? Představí se rovněž nová technologická řešení, trendové ledkové zdroje nebo led diodové pásky. Světlo vestavěné do nábytku - osvětlení skřínky, svítící digestoře a špičkové řešení kuchyňských linek.

V pořadí čtvrtá soutěž je zaměřena na dekoraci stěn a podlah Interior& Style. Autoři přihlášených exponátů předvedou, jak lze nevšedním způsobem barevně i materiálově sladit podlahu se stěnou. Součástí expozice bude rovněž přehlídka trendů a nápadů na oživení interiéru, například samolepkami, tapetami či samolepícími bambusovými obklady, které jsou čím dál více oblíbenějšími.

Výstavní hala 1 nabídne také výstavu Prague Patchwork Meeting – přesnost, preciznost, vyrovnanost, souměrnost a pestrost látkových aplikací a hrátky s barevnými textýliemi, to vše vyjadřuje klasický Patchwork.

Jak originálně překvapit zajímavým a netradičně zabaleným dárkem ukáže soutěž Present & Style. Soutěžící budou moci ukázat své nápady za použití nejrůznějších obalových materiálů a dekoračních prvků z materiálů, které bychom na dárkovém balení jen ztěží hledali – originalitě a fantazii se meze rozhodně nekladou.

Soutěžní exponáty bude hodnotit odborná komise, výsledky pak budou publikovány v médiích, včetně fotodokumentace. Vítěz vždy získá kromě ocenění také 6m2 výstavní plochy zdarma pro jeho příští účast na veletrhu.

Více informací o veletrzích a podmínkách k účasti v soutěžích najdete na stránkách www.forinterior.cz , www.fordecor.cz a www.forpresent.cz .


Mohlo by vás zajímat

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Když jsme mladí a zdraví a nastěhujeme se do krásného bytu ve třetím patře bez výtahu, nenapadne nás, že jednou může nastat situace, kdy se ocitneme v pasti, odříznuti od zbytku světa. Schody se stávají nečekaným problémem.

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.