Nová mobilní aplikace ZABEZPEČTE SE pomůže vám i vašim sousedům!

Portál Sousedé.cz, jako mediální partner komplexního prevenčního projektu Policie ČR – Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům, přináší čerstvé informace o zahájení projektu.

Nová mobilní aplikace ZABEZPEČTE SE pomůže vám i vašim sousedům!

29. 11. 2018 proběhla na Policejním prezidiu tisková konference, která celý projekt zahájila. Hlavním bodem konference bylo představení zbrusu nové mobilní aplikace s názvem ZABEZPEČTE SE. Jedná se o unikátní počin, který, doposud, nemá minimálně v Evropě obdoby! Aplikace jednoduše vysvětluje, jaké zásady má správné a účinné zabezpečení vašeho majetku. Ať již se jedná o byt, celý bytový dům, rodinný dům nebo rekreační objekt. Prostřednictvím informací o požadavcích na různé úrovně zabezpečení – u různých objektů, se z vás tak stávají tak říkajíc odborníci. S těmito vědomostmi vás již nemůže obelstít prodejce, který by se vám snažil vnucovat produkty a systémy, které ve skutečnosti nejsou certifikované a nesplňují žádné předepsané bezpečnostní RC třídy (Resistance Class), která značí úroveň odolnosti výrobku vůči násilnému (destruktivnímu i nedestruktivnímu) napadení pachatelem.

Aplikace tak aktivně napomáhá ke správnému zabezpečení vašeho majetku, které je skutečně účinné a plní i primární funkci odrazení pachatele od záměru vyloupit vás. Dále také snižuje riziko zejména u seniorů, kteří jsou náchylnější a méně zdatní k odhalení nekalých obchodních praktik (popřípadě podomních prodejců), kteří se jim snaží prodat bezcenné výrobky.

S touto aplikací vám stačí, pokud se budete řídit jejími doporučeními. To znamená, u pořizovaných bezpečnostních systémů a produktů, trvat na prokázání jejich požadované bezpečnostní RC třídy, doložením platných certifikátů (vydaných, na základě testování produktů, ve státem akreditované zkušebně na území ČR) prodejcem.

Ideální volbou, pokud si chcete být jistí – je kontaktovat přímo člena Cechu mechanických zámkových systémů ČR (CMZS), který je garantem nabídky relevantních produktů a zejména také jejich odbornou montáží včetně servisu a údržby. Mobilní aplikace disponuje kompletní databází členů CMZS z celé republiky. Obsahuje také funkci vyhledávání nejbližšího člena dle místa vašeho bydliště.

Shlédněte první newsletter s informacemi o tom, jak celý projekt bude probíhat.

Celý projekt sledujeme a brzy se ozveme s dalšími novinkami.

Závěrem uvádíme ještě několik užitečných odkazů na média, tiskové zprávy, záznam z TK a proběhlé reportáže.

Web MV-ČR ZDE: Záznam z TK na ČT 24 ZDE: (po kliknutí na odkaz si video přetočte na čas: 45.49)

Reportáž na TV NOVA ZDE

Reportáž Události na ČT ZDE: (po kliknutí na odkaz si video přetočte na čas: 26.45)

On-line článek Blesk.cz ZDE


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.