Nová zelená úsporám

Od 15. března 2016, můžete podat žádost o dotaci pro bytové domy v programu Nová zelená úsporám. Již od loňského října mohli o dotaci žádat majitelé rodinných domů, od 15. 3. 2016 však přišla řada i na bytové domy.

Nová zelená úsporám

Oprávněnými žadateli a příjemci podpory jsou vlastníci nebo stavebníci rodinných domů a vlastníci bytových domů, kterými jsou mj. i bytová družstva a společenství vlastníků. Hlavním cílem programu je zlepšení stavu životního prostředí, na které navazují další aspekty, kterými jsou například úspora energie, zvýšení kvality bydlení občanů a zlepšení vzhledu měst a obcí.

Hlavními body programu je snižování energetické náročnosti stávajících bytových domů, kam patří například zateplení obálky budovy - výměna oken a dveří, zateplení obvodových stěn, střechy, stropu, či podlahy. Dalším bodem je pak efektivní využití zdrojů energie . Ve kterém můžete získat dotaci na výměnu původního hlavního zdroje na tuhá fosilní paliva nedosahující parametrů 3. emisní třídy za efektivní ekologicky šetrné zdroje, či dotaci na výměnu elektrického vytápění za systémy s tepelným čerpadlem, anebo dotaci na instalaci solárních termických a fotovoltaických systémů.

Ukončení příjmu žádostí: vyčerpáním stanovené alokace nebo nejpozději do 31. prosince 2021

Více informací naleznete na www.novazelenausporam.cz


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.