Otevírejte doma dveře s radostí | Rekonstrukce bytu snadno a rychle!

Důležitou částí rekonstrukce bytu je výměna dveří. Právě nové dveře vám mohou pomoci celý byt ozvláštnit, ať už si vyberete klasickou variantu nebo posuvné dveře. Všechno má svá pro a proti a je tedy důležité, abyste si do svého bytu vybrali to pravé. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Otevírejte doma dveře s radostí | Rekonstrukce bytu snadno a rychle!

Dveře vybírejte moudře

Přestože se to nemusí na první pohled zdát, na interiérových dveřích se můžete skutečně vyřádit. Pokud vám někdy bylo líto, že bydlíte v paneláku, a tudíž svému příbytku nemůžete vtisknout duši podle svých představ, dveře by mohly být tou pravou oblastí, na kterou byste se měli zaměřit. Trh samozřejmě nabízí nespočet typů interiérových dveří. Je důležité zvážit, jaký je pro vás ten pravý. Pokud se nad výběrem dveří skutečně zamyslíte, můžete tak získat spoustu benefitů. Ať už se jedná o úsporu prostoru v případě, že máte menší byt. Nebo chcete více soukromí.

Klasické dveře a panelák

První otázkou je, zda máte v bytě prostor pro klasické dveře. Klasické otočné dveře jsou se zárubněmi spojené panty a podle orientace pantů se dělí na pravé a levé. Tyto dveře vám tedy nabízí jakousi úsporu místa alespoň podle toho, zda se budou otevírat dovnitř či ven z místnosti. Nicméně, ať už tak či onak, budete v jedné z místností potřebovat dostatečný prostor na jejich otevírání. Tomuto problému se můžete velmi snadno vyhnout. A to v případě, že si pořídíte posuvné dveře takzvané šoupačky.

V panelácích frčí šoupačky

Posuvné dveře se těší čím dál větší oblibě. Pro panelákové byty představují skvělé řešení, a to ze zcela jasných důvodů. Úspora prostoru je prostě k nezaplacení. První myšlenka, která vám pravděpodobně bleskne hlavou, je, že si nepřejete své dveře zabudovávat do zdi, protože se jedná o poměrně velkou stavební úpravu. Nemusíte se vůbec bát. I pro vás existuje možnost, jak si posuvné dveře pořídit. A navíc kdo by šoupačky nechtěl, když přináší tolik výhod. Mimo jiné jsou bezbariérovým řešením, nevytváří žádný hluk, a především jsou nadčasové jak svou funkčností, tak vzhledem.

Šoupačky mohou být s pouzdrem nebo na stěnu

Jedna ze zmiňovaných variant posuvných dveří jsou dveře s pouzdrem. To v podstatě znamená, že dveře při otevření schováte do zdi. Stavebně se zeď upraví tak, aby bylo možné vložit do ní pouzdro, do kterého se budou dveře zasouvat. Toto řešení nepatří k těm nejjednodušším, nicméně je velmi oblíbené. Můžete si tak dveře pořídit v jednokřídlé nebo dvoukřídlé variantě a ani v jednom případně nebudou v místnosti zabírat žádný prostor. Pokud ale do svého bytu stavebně zasahovat nechcete, můžete posuvné dveře umístit na stěnu. V takovém případě se do zdi upevní garnýže, přičemž součástí těchto garnýží budou takzvané pojezdové lišty. Na těchto lištách bude možné pohybovat dveřmi. Dveře tedy nikam neschováváte a budou vždy součástí vašeho interiéru, což můžete naopak využít jako skvělý doplněk do vašeho pokoje.

Pokud klasickým dveřím neodoláte

Samozřejmě, nikde není psáno, že klasickým dveřím odzvonilo. Přestože u posuvných dveří je dnes nabídka velmi široká, u klasických otočných dveří je mnohem větší. Vzhledem k velkému množství nejrůznějších produktů si v této kategorii zaručeně vyberete. A nejlepší na klasických dveřích je fakt, že nemusíte doma nic upravovat. Zárubně už doma určitě máte, a tak zbývá jen vybrat ty nejhezčí dveře a do zárubní je dosadit. A pokud se bojíte, že se vám vybraný kousek omrzí, zvolte takový, u kterého můžete třeba za rok vyměnit kování. Dveře skvěle oživíte a nebudete je muset měnit celé. A to vám posuvné dveře tedy rozhodně nenabídnou.

Redakce doporučuje!

Tapety v koupelně nemusí být žádná kovbojka!

Rekonstrukce kuchyně: Na co si dát pozor

Rekonstrukce kuchyně v "paneláku"


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.