Jak na oživení kuchyňe bez rekonstrukce?

Kuchyň - místo, které je středem dění nejednoho domova. Jde o prostor, který se snažíme udržet praktický, funkční a také estetický. Nebývá to vždy snadné. Pokud nechcete hned investovat do rekonstrukce kuchyně, zkuste to s pár triky, které ji dokonale oživí.

Jak na oživení kuchyňe bez rekonstrukce?

Rekonstrukce může být nepohodlná, zamává s rodinným rozpočtem a nadělá nepořádek. Pokud aktuálně nemáte v plánu renovaci kuchyně, zkuste to jinak a jednoduše - prostě dodejte kuchyni novou tvář pomocí pár triků. Ano, i kuchyň můžete oživit bez větších zásahů. Směle do toho s našimi tipy, které jsme připravili ve spolupráci s týmem chytrého vyhledávače nábytku a bytových doplňků Biano.cz, zaručeně osvěží váš domov a udělají z kuchyně zase místo, kde bude radost vařit a setkávat se s rodinou.

  1. Vyměňte osvětlení

Je to právě světlo, které ve vaší kuchyni podporuje hřejivé teplo domova. Zkuste se tedy zamyslet nad změnou osvětlení. Přírodní lustry dodají kuchyni zajímavý ráz, kdežto kov může být zajímavým kontrastem ke dřevěné kuchyňské lince.

![](/upload/_public/magazine/img/kuchyň 1.jpg)

(design: MFART.cz)

  1. Natřete nábytek

Co takhle poupravit barvu kuchyňské linky? Pokud máte dřevěnou linku, pak snadno můžete natřít některé její části, nebo si vyzkoušet oblíbenou patinu. Letošním hitem jsou jednoznačně pastelové tóny, bát se nemusíte ani zelenkavé barvy, jež je barvou letošního roku. Existují však také linky z jiných materiálů - i takový nábytek můžete upravit. Stačí si koupit samolepící speciální fólie. Jsou omyvatelné a udělají ze staré linky novou. Jestliže vás tedy stará linka nebaví, nevadí. Směle do úprav.

  1. Kuchyňská podlaha

Při pořádné změně je potřeba zaměřit se také na podlahu. Chápeme, že pokud nerenovujete od a do z, tak nechcete podlahu měnit. Obměnit kuchyni však pomohou ledabyle položené běhouny nebo nový koberec pod jídelní stůl. Nebojte se barev a vzorů. No, a jestli byste nakonec přece jen rádi i menší úpravu podlahy, co takhle nalepovací vinyl? Položit vinylové panely není složité, podlaha bude čistá a zcela nová a návštěvy budou zírat.

  1. Vzdušnost aneb úložný prostor nad zlato

Víte, co v kuchyni přidá na vzdušnosti a zároveň tak místnost zútulní? Přece otevřený úložný prostor. Nebojte se improvizovat a přidejte pár polic, kam uložíte pěkný jídelní servis nebo sklenice na víno. Otevřený prostor kuchyň perfektně “zabydlí” a vy budete mít více místa na ukládání v kuchyňské lince.

  1. Kuchyňská pracovní deska

Někdy stačí vyměnit plochu, na které pracujete. Ta totiž často promění tvář kuchyně, protože je středním bodem linky a podtrhuje celkový styl nábytku. Menší investice udělá radost kuchtíkům a naprosto promění face kuchyňské linky.

  1. Kuchyňské spotřebiče

Pokud chcete, můžete nakonec v rámci menšího kouzlení s kuchyní vyměnit staré spotřebiče za nové. Nejde o rekonstrukci, zbavíte se starých krámů a uděláte si radost novými a funkčními prvky. V dnešní době je trh plný sladěných výrobků, díky kterým proměníte kuchyni v moderní svatyni vaření. Nakonec možná ani vy sami svou kuchyni nepoznáte.

Nepřehlédněte! Rekonstrukce kuchyně: Na co si dát pozor

Snadná rekonstrukce kuchyně bez chyb a omylů

Rekonstrukce kuchyně v "paneláku"

(Zdroj foto: Biano.cz, úvodní foto design:Markéta Aniolová)


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.