Pálavské vinobraní v Mikulově letos s nepřekonatelným programem akcí a interpretů

Mikulov, jedno z nejkrásnějších měst jižní Moravy, je atraktivní centrum historických a přírodních památek a díky své poloze u hranic i místem mezinárodního cestovního ruchu. Je výjimečné také bohatou sezónou kulturních akcí – od jara až do svatomartinského vína zde téměř o kterémkoliv víkendu probíhají slavnosti, soutěže a festivaly.

Pálavské vinobraní v Mikulově letos s nepřekonatelným programem akcí a interpretů

Scházejí se tu výtvarníci, klavíristé, připomenuta je i židovská kultura, prostor je věnován mezinárodní gastronomii, mnoha hudebním žánrům a samozřejmě i folkloru. Neopakovatelnou atmosféru všem těmto událostem poskytuje zámek se svými zahradami i starobylé centrum města. Samozřejmě, že všech těchto příležitostí se účastní mikulovské víno a sezóna vrcholí Pálavským vinobraním. Koná vždy o prvním zářijovém víkendu, letos 7 – 9. 9. a má skutečně bohatou návštěvnost.

Historické centrum, zámek, amfiteátr i nedaleký Kozí hrádek nabízejí program pro všechny generace a různorodé zájmy. Na zámku probíhá Národní výstava vín mikulovské podoblasti s doprovodným programem pro veřejnost, například soutěž Malý sommelier nebo Mistrovství rozeznávání vůní ve víně. Netradiční propojení historické zahrady, ušlechtilých koní a vynikajících vín s multimediální projekcí nabízí představení Osedlaná vína.

Celé město ožije vinařským městečkem a historickou tržnicí, pro děti se pořádají dílny s tématikou řemesel i soutěže, například ve střelbě kuší a házení podkovou. Tradičně se akce účastní plejáda populárních interpretů všech žánrů – letos můžete živě vidět Čechomor, Chinaski, No name, Ready Kirken, Davida Kollera, Katarínu Knechtovou a nestárnoucí Lenku Filipovou nebo Petru Janů. Vystoupí i řada cimbálových muzik a dechovek, vynikající bude nepochybně i koncert Spirituál kvintetu.

Velká podívaná je nepochybně historický průvod s královnou Chantal Poullain nebo souboje rytířů na Kozím hrádku. Pro veřejnost jsou otevřena mnohá místní vinařství a pořádají prohlídky a degustace. Krásy babího léta na Pálavě je možné vidět i z ptačí perspektivy – hosté mohou využít letů vrtulníkem.

Podrobný program i aktuality jsou na webu www.palavske-vinobrani.cz a pokud si chcete užít vína a burčáku bez obav o řidičský průkaz, využijte propojení akce s Českými drahami. Kapacita stanových městeček je dostatečná, ubytování v hotelech a penzionech okolí si rezervujte co nejdříve.

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ 2012

Festival vín, gastronomie a kultury s dlouho tradicí, prestižní vinařskou soutěží, exkluzivním uměleckým programem, který se pořádá každoročně o druhém zářijovém víkendu.

Více informací k programu naleznete na www.palavske-vinobrani.cz


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.