Pes do bytu - pán do bytu

Každý den po příchodu z práce slyšíte své děti básnit o pejskovi a v očích se jim objevuje ten známý třpyt, kterému jako milující rodič nedokáže odolat. A již víte, že ještě chvíli bude tento nátlak trvat, tak podlehnete, vyhledáte inzerát a pro pejska dojedete. Nejdříve si ale promyslete několik faktů, abyste rozhodnutí nelitovali a naopak z něj měli stejnou radost jako vaše děti.

Pes do bytu - pán do bytu

Za prvé je nutné si uvědomit, jestli jste vůbec schopni psovi věnovat tolik času, kolik potřebuje. Pokud je vaše odpověď ano, pak je potřeba vyřešit jakou rasu si vybrat. Pokud bydlíte v panelovém domě, aktivnější a větší psi nepřipadají v úvahu. Pro některé psy je totiž utrpením být zavřený celý den v bytě a jít s nimi třikrát denně na procházku kolem domu. A i když si říkáte, že se psem budete chodit na hodinu ven si zaběhat, tak ne každému to stačí.

Jaký pes je vhodný do bytu?

Samozřejmě, že existují rasy, kterým nevadí se celý den vyvalovat na gauči. V podstatě záleží na tom, jak svého psa vychováváte. Jestli z něj již od malička děláte gaučáka nebo aktivního psa, co denně nachodí minimálně pět kilometrů. Ale nutno podotknout, že z některých plemen prostě gaučového psa neuděláte. Především se to týká kategorie loveckých psů. A ani malý jack russell teriér vám v bytě jen tak v klidu nevydrží, i když je to menší plemeno, je velmi aktivní a vyžaduje prakticky neustále pozornost.

Někdo namítá, že čím menší pes, tím lépe. Ale nebývá to pravda. Daleko častěji je slyšet stěžovat si sousedy na malé čivavy a yorkshirské teriéry, protože ti celý den ňafou. Oproti tomu takový labrador či pitbul nemá potřebu neustále štěkat… Když někdo vstoupí bez pozvání, asi i rychle odchází, a to buď po svých, nebo v zubech. Což vám čivava zaručit nemůže.

Při rozhodování jaké plemeno zvolíte, myslete i na to, co se o psech říká… Například, že jezevčík utíká norovat, bígl je tvrdohlavý, německý ovčák a americký stafordšírský teriér potřebují aspoň základní výcvik a kokršpaněl pohodlnou postel.

Na co si dát pozor při koupi psa?

V dnešním světě existuje mnoho majitelů psů, kteří psy prodávají bez papírů a používají je jen jako zdroj peněz, tzv. množitelé. Ti se ke zvířatům nechovají s láskou a péčí, kterou vyžadují, což může vést k tomu, že štěně má po narození skrytou vrozenou vadu, či nemoc. Proto je lepší si u nákupu psa připlatit a koupit ho s rodokmenem.

Nepřehlédněte

Štěkající pes u sousedů v bytě

Můžeme chtít, aby pes platil za výtah jako další osoba v bytě?

Pes a pronájem bytu

Když pes o samotě zlobí a štěká, neodhazujte hned flinty do žita!


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.