Podzimní cyklus seminářů pro SVJ/BD - zdarma

Podzimní cyklus seminářů Akademie pro bytové domy, určených pro statutární zástupce i pro členy družstev a SVJ, má již vypsaná témata i termíny seminářů. Zajímavé informace z oblasti práva, bydlení a užívání bytových domů na podzim přivezeme i do regionů mimo Prahu. U jarního cyklu počet zájemců často převyšoval kapacity přednáškového sálu. Nezmeškejte tedy včasnou registraci, aby vám neunikla témata, která vás zajímají. A jaký program vás letos do prosince čeká?

Podzimní cyklus seminářů pro SVJ/BD - zdarma

Odpovědnost předsedy a výboru SVJ

Seminář je zaměřený na povinnosti a odpovědnost členů statutárního orgánů společenství vlastníků. Přednášet budou členové komise bytového práva ministerstva pro místní rozvoj zkušený advokát JUDr. Marek Novotný a předseda představenstva SBD Praha Mgr. Martin Kroh.

Pardubice 11. 10. 2016

Revitalizace bytového domu s programem IROP

Bydlíte mimo Prahu a připravujete revitalizaci vašeho bytového domu? O nové dotaci IROP na revitalizace bytových domů kolují rozporuplné informace a málokdo dokáže vyhodnotit, jaká je vlastně skutečnost. Přijďte si na náš seminář poslechnout praktické zkušenosti s tímto programem. Získáte odpovědi na otázky, jak funguje program v praxi, zda se vyplatí ho využít i jaké jsou úskalí jeho čerpání.

Hradec Králové 10. 11. 2016

Pardubice 22. 11. 2016

Potížista v bytovém domě

Účastníci semináře získají informace, jak zvládnout jednání s lidmi, kteří neustále bojkotují jakýkoli rozvoj v bytovém domě a vyvolávají konflikty na domovních schůzích. Tématem tohoto semináře budou také například dlužníci v bytovém domě. Účastníci se dovědí jak s dlužníkem komunikovat a jaké mají zákonné možnosti k dosažení úhrady dluhu. V závěru budou přednášející k dispozici pro konkrétní dotazy účastníků semináře. Přednášet budou členové komise bytového práva ministerstva pro místní rozvoj zkušený advokát JUDr. Marek Novotný a předseda představenstva SBD Praha Mgr. Martin Kroh.

Liberec 18. 10. 2016

Hradec Králové 20. 10. 2016

Pardubice 1. 11. 2016

Jak správně připravit a řídit členskou schůzi v bytovém domě

Je pro vás členská schůze noční můrou? Přesvědčíme vás, že to tak nemusí být. Účastníci semináře se dozví, jak správně a efektivně připravit schůzi nebo shromáždění i s nimi spojenou administrativu. Přednášet bude Mgr. Martin Kroh, který má jako předseda jednoho z největších bytových družstev se schůzemi velké zkušenosti.

Praha 13. 10. 2016

Efektivní výběrové řízení v bytovém domě

Výběrová řízení jsou důležitým procesem při výběru jakéhokoliv dodavatele služeb nebo zboží, často se totiž jedná o nemalé finanční částky a zodpovědnost za správný výběr. Přednášející Ing. Pavel Zteiskar z poradenského centra Dům plný úspor o.p.s. má v této oblasti dlouholeté zkušenosti, se kterými se s Vámi podělí. Na konci semináře budete vědět, jak správně připravit zadání či jakou odpovědnost mají výbory SVJ za svá rozhodnutí při výběrových řízeních.

Praha 3. 11. 2016

Technologie v bytovém domě

Máte ve vašem bytovém domě v pořádku elektroinstalaci? Uvažujete o solárních panelech nebo tepelných čerpadlech? Jaké technologie by v budoucnu neměly ve vašem bytovém domě chybět? Naši přednášející vás seznámí s technologiemi, které se začínají v bytových domech objevovat a k budoucnosti vytápění a ohřevu teplé vody zcela jistě patří.

Praha 24. 11. 2016

Legislativa bydlení

Cyklus seminářů bude uzavírat přednáška zaměřená na legislativu. Přednášet budou opět členové komise bytového práva ministerstva pro místní rozvoj JUDr. Marek Novotný a předseda představenstva SBD Praha Mgr. Martin Kroh. Účastníci budou informováni o aktualitách v legislativě bydlení doplněné o nová výkladová stanoviska. Tento seminář je pořádán ve spolupráci s MČ Praha 9 a také se uskuteční v prostorách městské části Prahy 9.

Praha 1. 12. 2016

Registrovat se můžete na www.akademiebd.cz. Informace o seminářích můžete získat také e-mailem na nebo telefonicky na bezplatné lince 800 821 831.

Pořadatelem Akademie pro bytové domy je obecně prospěšná společnost Dům plný úspor, Sdružení nájemníků Česká republika (SON) a Česká společnost pro rozvoj bydlení. Mediálním partnerem je portál Okolobytu.cz. Odborné zázemí tvoří lektorský tým složený ze špičkových odborníků z oblastí práva, úspor energií, ekonomiky, technických oborů i komunikace v čele s Mgr. Martinem Krohem.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.