Pracovní kout, ve kterém se budete cítit dobře

Abyste byli při práci co nejefektivnější, potřebujete pro to správné prostory. Pokud si doma nemůžete dovolit pracovnu, zařiďte si alespoň malý pracovní koutek. Při dodržení pár základních pravidel vám práce půjde jedna báseň. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Pracovní kout, ve kterém se budete cítit dobře

Doba si pracovny nežádá

Přestože mít pracovnu není vůbec od věci, dnešní doba už si pracovny nežádá. Místnost v domě nebo bytě se dá využít lépe, můžete si doma zařídit posilovnu nebo relaxační místnost. Pracovnám už takříkajíc odzvonilo. Boom však zažívají pracovní kouty. Multitasking v dnešní době jede a kdo u práce nestíhá hlídat hrající si děti, ten nepracuje na 120 %. Proto si musíte zřídit pracovní koutek v obýváku nebo kdekoliv, kde toho u práce zvládnete co nejvíc. A abyste nemuseli pracovat s notebookem na klíně při sezení na sedačce, mrkněte na pár užitečných tipů, díky kterým budete mít pracovní koutek zařízený raz dva.

Zakomponujte kout do místnosti

Udělejte si pracovní koutek příjemný. Vhodně jej zakomponujte do místnosti. Nekupujte široké a robustní stoly, které vám vzhled obýváku rozbijí. Něžně a pozvolna umístěte pracovní nábytek tak, aby nepůsobil rušivě. Čím přirozeněji bude vaše pracovní prostředí vypadat, tím snadnější pro vás bude začít pracovat. Barvami samozřejmě šetřit nemusíte, bylo by ale vhodné, aby doplňovaly celkový design svého okolí. Nezkoušejte nic extravagantního, v rámci vašeho pracovního prostoru byste se měli cítit jako v oáze klidu, abyste byli schopní dosáhnout maximálního soustředění. Zas a znova je tedy nejvhodnější uplatnit trend minimalismu a snažit se docílit efektu čistoty prostředí tak, aby se vám snadno dařilo mít čistou také mysl.

Volte funkční nábytek

Přestože byste rádi koutek využili jako další doplněk interiéru, soustřeďte se především na jeho funkčnost. U stolu dbejte na správné rozměry. Výška stolu by se měla pohybovat mezi 70-75 centimetry, přičemž šířku stolu určuje především typ práce, který budete vykonávat. Malé laptopy nepotřebují příliš velkou plochu, pokud ale budete pracovat u stolního počítače nebo s velkým množstvím rozměrných materiálů, jako jsou výkresy nebo knižní publikace, volte stoly širší. Jaký stůl vám vyhovuje poznáte na první pohled, na čem u něj ale budete sedět, to je trošku oříšek.

Prozkoumejte svět židlí

S židlemi je to opravdu trochu složitější. Pokud víte, že pracujete v domácím prostředí vždy pouze krátkou dobu, můžete si samozřejmě vybrat designový kousek, který není vyráběn pro dlouhé sezení u počítače, ale s cílem ozvláštnit váš interiér. Jestliže jste ale pracant jako hrom, na výběr židle se zaměřte. Z čistě zdravotního hlediska byste měli volit ergonomickou židli. Takové typy židlí snižují zátěžovost zádových svalů, což je při sedavé práci k nezaplacení.

Tip: Vyberte si nejpohodlnější kancelářské židle na Bianu.

Abyste seděli 100% zdravě, volte křeslo s podpěrou hlavy a s područkami. Všechny tyto vychytávky vám pomohou lépe snášet to, že musíte u práce sedět, což často vede k únavě a bolestem. V neposlední řadě si rozmyslete, jaký materiál je pro vás vhodný. Stále frčí kůže i ekokůže, především díky omyvatelnosti, nebo síťovina, protože je prodyšná.

Posviťte si na práci

Svět, ve kterém nemusíte pracovat po večerech, to je ideál. V takovém ideálním světě by stačilo využívat denního světla. Dnešní doba si ale žádá trochu snahy také po večerech. A aby i vaše večerní práce byla na jedničku, musíte si na ni pořádně posvítit. Kvůli dennímu světlu neumisťujte pracovní koutek naproti oknu, denní svit by vám zhoršoval viditelnost při práci na počítači. Co se týče umělého osvětlení, centrální světlo nestačí a je dobré pořídit si nějaké dodatečné ve formě lampičky.

Tip: Tu pravou lampičku během pár minut najdete zde.

Lampičku můžete na stůl umístit dle potřeby a pokud byste si rádi nechali co největší pracovní plochu, šoupněte lampu na poličku nad stolem. Hned vedle lahvinky červeného, které si po práci zasloužíte. S vystavenou odměnou bude váš pracovní koutek perfektní.


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?