Předsíň

První místností bytu, kam člověk vstoupí, je předsíň. Můžete mít byt velký či malý, ale vždy vstoupíte do předsíně, jako první místnosti. Tato místnost Vás přivítá, když se vrátíte domů z práce. Předsíň se s Vámi loučí při odchodu z domu. Jejímu zařizování věnujte patřičnou pozornost.

Předsíň

Předsíň musí být nejen hezká, ale i praktická. Vstup do bytu je především funkční záležitostí. K čemu by byl prázdný vzdušný prostor, když si nemáte kam pověsit kabát a odložit klíče… Je nutné si uvědomit, že si člověk potřebuje odložit poměrně hodně věcí. Po odemknutí máte v ruce klíče, tašku, bundu a na nohou boty. Pro tyto věci musíte mít místo.

Co si v předsíni potřebujete odložit?

Na klíče potřebujete zajímavou misku, do které si klíče položíte, nebo věšáčky na upevněné do zdi různých tvarů a velikostí. Je-li možnost a rádi máte věci ukryté, vytvořte zásuvku s rozdělovníky na klíče. V zimním období se do dalších zásuvek můžou umístit rukavice, šály a čepice.

Boty si vyzujete u vstupu do bytu, takže policový botník s uzavíracími dvířky se může hodit i jako sedací lavice při nazouvání. Pokud si neradi šněrujete boty, musíte mít po ruce dlouhou lžíci, tedy nejlépe umístěnou ve stojanu s deštníky.

zajímavý doplněk botníku pro vysušení bot

Kabát, je-li mokrý, nejlépe vyschne na ramínku zavěšený na háčku. Teprve později přichází na řadu šatní skříň, ve které jsou ostatní bundy a svrchníky. Máte-li možnost umístit velkou šatní skříň v předsíni, vejde se do ní hodně ramínek, zásuvek i polic na boty. V takovém případě máte vyhráno. Pokud sdílíte život s dětmi, dejte jim také svůj prostor pro odložení věcí. Pokud je chcete učit samostatnosti, potřebují mít umístěný věšáček na bundu ve své výšce, potřebují si sednout na prozatímní bedýnku a obout si boty.

Kabelky a pánské tašky potřebují svoje místo. Lidé se dělí na dva typy. Na ty, co mají rádi vše na očích, tudíž jsou věci umístěny na povrchu a vše bývá odkryté. Oční kontakt je pro ně důležitý. Druhý typ lidí, většinou jsou to dámy, naopak upřednostňují věci ukryté, schované. Je to z praktického hlediska, kdy se lépe uklízí a vzhled místnosti je uklizený…. Tašky na polici do skříně.

Malí pomocníci a detaily pro oživení v předsíni.

Jedním z pomocníků je vysoušeč bot (neboli teplo-uš), který zapojíte do zásuvky a dětem se botky uvnitř rychle vysuší.

Policový botník může být i výsuvný, vícepatrový.

Zrcadlo umístěné tak, aby se člověk dobře viděl při odchodu z domu umožní nejen optickou kontrolu nad námi samými, ale prostor předsíně může krásně zvětšit.

Světlo v předsíni představuje většinou stropnice, nebo bodové stropní osvětlení. Příjemnou atmosféru za ranního vstávání v zimním období může vytvořit malá lampička umístěná na stolku v předsíni.

Výmalba některé stěny můžeme oživit velkou předsíň. Zajímavé nástěnné dekorace a věšáky mohou mít atypické tvary. Jen toho nesmí být příliš mnoho v malém prostoru.

Předsíň na Vás udělá první dojem, je prvním přivítáním bytu.

V dalších článcích spolu projdeme jednotlivé místnosti v bytě tak, abych upozornila na nejdůležitější místa a Vy se zamysleli nad tím, která varianta je pro Vás ta pravá.

Pokud máte malý byt, tak si přečtěte jak na něj v dalším článku: Jak na malý byt.

Sleva na služby bytové architektky - 20% !!

[![](https://www.slevy.cz/i.php/18907?18907DTQ2FK)](https://www.slevy.cz/-Navrh-interieru-se-slevou-20/slevove-kupony/slevovy-kupon/ticket_id/636) [Návrh interiéru se slevou 20%.](https://www.slevy.cz/-Navrh-interieru-se-slevou-20/slevove-kupony/slevovy-kupon/ticket_id/636)

Návrh interiéru obsahuje:
Zaměření a nafocení stávající místnosti.
Návrh půdorysu (2 varianty).
3D vizualizaci prostoru (1 varianta).
Okótovaný návrh.
Doporučení barev pro výmalbu, dekory materiálů, místa použití světel v místnosti.
Vše v elektronické podobě.

Vaše Andrea Zaciosová

Kontakt:
Ing. arch. Andrea Zaciosová
zaciosova@argad.cz

777 231 056


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.