Představujeme nového partnera Sousedů – Moje-schody

Dnes vám prostřednictvím krátkého rozhovoru s jednatelem Luďkem Matějů představíme dalšího partnera Sousedů – společnost Moje-schody CZ.

Představujeme nového partnera Sousedů – Moje-schody

S jakými otázkami se na vás Sousedé.cz mohou obrátit?

  • V případě jakékoliv kluzkého povrchu.
  • Oprava a rekonstrukce schodů.
  • Lokální opravy povrchů.
  • Povrchy balkonů (kamenné koberce, gumové povrchy a hydroizolace).
  • Podlahy ve sklepech.

Jaké sousedské vztahy udržujete ve svém okolí?

V našem případě se jedná o komunikaci se zákazníky, která probíhá na pozitivní úrovni s lidmi, kteří jsou vybráni na základě přísných požadavků, jako jsou:

  • Komunikativnost,
  • přímost,
  • družnost,
  • dochvilnost,
  • píle,
  • nekonfliktnost,
  • umění naslouchat,
  • vstřícnost.

Naše firma vždy zvažuje všechny projekty na základě zkušeností všech pracovníků ve firmě. Tím je myšleno to, že neopomíjíme zkušenosti manuálních pracovníků, kteří nám obchodníkům a vedení dodávají inspiraci a náměty pro řešení různých kluzkých ploch, a to na základě jejich zkušeností z terénu.

Jeden z projektů, na kterém teď pracujeme, je tzv. Bezpečná zóna. Bezpečná zóna umožňuje komunitě lidí využít našich zkušeností, nechat si poradit o nejlepším zabezpečení jejich kluzných ploch a na tomto základě získat nemalou úsporu na našich protiskluzech a dalších produktech. Bezpečná zóna se pozná dle naší výrazné nálepky, která obsahuje naše stránky a logo naší firmy. Na těchto místech zákazníci přemýšleli o vlastním bezpečí a přemýšleli o lidech okolo sebe.

Který z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz? Popište nám také činnost vaší společnosti.

Komunikaci s uživateli budu mít na starosti já nebo některý z mých kolegů, kontakty najdete na našich webových stránkách.

Pro práci s protiskluzy jsem se rozhodl ze dne na den koncem roku 1999, uvědomil jsem si, že mají velkou budoucnost. Mohou pomoci spoustě lidí a možná jim zachránit i život. V té době jsem prodal svou předchozí firmu a investoval všechnu energii, sílu a peníze do projektu, kterému většina lidí nedávala žádnou šanci. Naše firma vznikla v malé garáži v Třebíči, kde jsme postupnými testy a kroky zjišťovali, který materiál neklouže, který se udrží či neudrží na různých typech materiálu. Spoustu dalších důležitých a hlavně praktických postupů, které teď využíváme v praxi. Tento vývoj trval tři roky. Bylo hodně lidí, kteří si v té době ťukali na čelo a přemýšleli k čemu ty naše pásky a rohože budou. První protiskluzy jsme aplikovali v roce 2004 a většina z nich nevydržela ani jeden rok, a protože jsme dávali záruku 24 měsíců, tak jsme většinu z nich opravovali. Tím jsme měli velkou finanční ztrátu, ale naopak jsme získali další cenné zkušenosti, které nás vedly k velkému posunu vpřed. Celý systém jsme zdokonalili a prodloužili mu záruku. Po tomto roce, začala mít naše práce a produkt smysl. Začali jsme dělat více a více protiskluzů s minimální zárukou tři roky a náš protiskluzný systém byl velice oblíbený. Tak jak to bývá, přišla doba protiskluzných systémů lepených, které byly levné, ale bez záruky. Toto období jsme významně pocítili na množství zakázek. Opět jsme zabojovali a udělali systém s minimální zárukou šest let a začali jsme naše protiskluzy pigmentovat. Lidé pochopili, že tento systém je opravdu účinný a ve většině případů se stává i designovým doplňkem. Aktuálně máme stovky aplikací a spokojených zákazníků, díky kterým ostatní chodí bezpečně.

V současnosti vím, jak naše protiskluzy pomáhají starým lidem, dětem a všem, kterým hrozí pád na schodech, či šikmé ploše. Umíme lidem poradit a navrhnout jim nejvhodnější řešení protiskluzů.

Podle novely Stavebního zákona č. 50/1976 Sb., vyhl. č. 137/1998 Sb. části třetí § 33 odst. 2, musí mít podlahy všech bytových a pobytových místností protiskluzovou úpravu povrchu se součinitelem smykového tření nejméně 0,3. U částí staveb užívaných veřejností musí být tato hodnota nejméně 0,6.

Cíl naší firmy je ukázat lidem, jak mohou zabezpečit nebezpečné kluzné plochy a tím zamezit nebezpečným pádům.

![](/upload/_public/magazine/img/standup3 (427x640).jpg)

Můžete uvést nějakou legrační historku z Vaší firemní praxe?

Vtipných historek za dobu naší praxe je nespočet, ale jedna z nich se traduje za doby, kdy jsem sám protiskluzné systémy aplikoval. Jednoho krásného rána, když jsme připravovali materiál na stavbu jsem zjistil, že jedna z našich 20 litrových nádob s obsahem tekuté a slizké hmoty, které se může říkat pryskyřice, začala výrazně měnit svůj tvar. To vše díky tomu, že se do ní omylem dostala složka, která měla způsobit tvrdnutí, při kterém se uvolňovalo větší množství tepla. Nenapadlo mě nic lepšího, než povolit rychle víko nádoby a uvolnit tak tlak, který mohl způsobit výbuch s nedozírnými následky – potřísnění tímto materiálem celého okolí. Při této záchraně jsem úplně zapomněl, že celý obsah půjde okamžitě z nádoby ven. Byla to velká legrace a připadal jsem si jak moucha, která byla lapena pavoukem do své sítě a jeho pavučin. Lepkavá hmota byla po celém mém těle, v obličeji, nose atd. Zůstal jsem stát jako sněhulák, který čeká na den, kdy vysvitne slunce a on roztaje. Ještě že mi byli na blízku přátelé, kteří mi pomohli se pomocí různých chemikálií zachránit. V dnešní době už se při vzpomínce na tento den jen zasměji.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.