Představujeme nového partnera Sousedů – SBD Praha

Dnes vám prostřednictvím krátkého rozhovoru představíme dalšího partnera Sousedů – společnost SBD Praha.

Představujeme nového partnera Sousedů – SBD Praha

S jakými otázkami se na Vás Sousedé.cz mohou obrátit?

SBD Praha je firmou zabývající se správou bytových domů a snažíme se poskytovat komplexní služby od ekonomických a technických přes pojištění, energetický management či služby bytového studia či domovních asistentů až po právní a organizační podporu členů statutárních orgánů i výkon samotné funkce statutárního orgánu. Ve všech uvedených směrech jsme připraveni reagovat případným zájemcům.

Jaké sousedské vztahy udržujete ve svém okolí?

Nejbližším sousedem SBD Praha je Rezidence ROSA, seniorské bydlení, kde je družstvo jedním z hlavních partnerů. Podpora bydlení pro starší spoluobčany vychází z tradičního portfolia klientů, kde vedle několika desítek nových developerských projektů spravujeme starší domy, kde převažuje klientela nad 50 let.

Organizace společenských akcí pro členy a klienty patří již k neodmyslitelné tradici SBD Praha – Reprezentační ples, tenisový turnaj Satalice Open, Den s bytovými družstvy v pražské ZOO, Grand Prix Bytových Družstev, Bowling Cup nebo nově Toulky Prahou jako poznávací vycházkové okruhy právě pro osoby 55+.

Který z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz?

Mgr. Martin Kroh, předseda představenstva SBD Praha – téměř 20 let praxe ve správě bytových domů.

Je také předsedou Družstevního marketingového sdružení a České společnosti pro rozvoj bydlení, členem právní komise bytového práva při MMR a redakční rady Portálu o bydlení a vedoucím týmu lektorů Akademie pro bytové domy.

Mezi jeho koníčky patří sport (tenis a cyklistika), hraje amatérsky divadlo a moderuje různé společenské i sportovní akce.

Můžete uvést nějakou legrační historku z Vaší firemní praxe?

Úsměvných příběhů zažije facility manažer spoustu, zpravidla však vyžadují širší vysvětlení. Jednou z úplně prvních historek je však poučení o tom, jak si lze udělat dobré jméno. Členka družstva si tehdy stěžovala, že jí ve stoupačce leze had. Předseda SBD Praha nezaváhal a vyjel byt osobně zkontrolovat. Na místě už byli přítomni i sousedé, kteří dychtivě očekávali, jak si s hadem poradí. Jsa „ozbrojen“ pouze baterkou strčil předseda k překvapení všech hlavu přímo do stoupačky, aby se ujistil, že v ní žádný had není. Výsledkem nebojácného činu byl dlouhý potlesk početného davu sousedů a sklizeň jejich uznání za neohrožený zásah. Šance potkat se s hadem je v těchto případech naštěstí opravdu minimální.

Stavební bytové družstvo Praha
Střelničná 1861/8a, 182 00 Praha 8

www.sbdpraha.cz


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ