Představujeme nového partnera Sousedů – Výtahy Praha ČR

Spolu s rozrůstající se základnou registrovaných uživatelů portálu Sousedé. cz, nám přibývají také noví profesní partneři. Pro naše čtenáře přinesou především nové odborné články v magazínu. Každého partnera bychom vám rádi představili pomocí krátkého rozhovoru, dnes představujeme společnost Výtahy Praha ČR s.r.o.

Představujeme nového partnera Sousedů – Výtahy Praha ČR

S jakými otázkami se na vás Sousedé.cz mohou obrátit?

Jelikož jsme společnost, která nabízí kompletní a ucelené služby v oblasti výtahů, vynasnažíme se vždy uspokojivě zodpovědět pokud možno všechny dotazy týkající se našeho oboru. Ať už se jedná o problematiku instalací nových výtahů, modernizací, oprav či servisu výtahů, včetně všech povinných prohlídek a revizí. Máme bohaté zkušenosti se správou výtahů v bytových domech a víme, jaké trápení dokáže obyvatelům způsobit například vandalismus, bezpečnostní rizika spojená s nevyhovujícím stavem dosluhujícího a již nespolehlivého výtahu, anebo třeba jen obava pramenící z nedostatečného povědomí o legislativních nárocích na provozované zařízení. Na všechna tato témata jsme připraveni odpovídat a v případě potřeby i fakticky pomoci.

Jaké sousedské vztahy udržujete ve svém okolí?

Na tuto otázku není zcela lehké odpovědět. Více jak 70 % našich zaměstnanců je totiž neustále v pohybu. Buďto sedí v autě a jsou na cestě k našim zákazníkům, anebo jsou na výtazích a vykonávají pravidelnou servisní údržbu. Naším působištěm tedy není jen kancelář, nebo dílenské a skladové zázemí našeho podniku. Ale dalo by se říci, že máme na území Prahy a Středočeského kraje bezmála tisíc samostatných pracovišť. To je totiž množství výtahů, o které se neustále staráme. Takže vedle dobrých sousedských vztahů, které máme v lokalitě našeho sídla na Praze 9 ve Kbelích, věnujeme patřičnou pozornost především dobrým vztahům s našimi zákazníky. Zakládáme si na tom, aby naši servisní technici budovali dobré vztahy s našimi zákazníky a obyvateli v domě, komunikovali s nimi a vždy je včas upozornili na vše potřebné, co se výtahů v jejich domě týká apod…

Pokud bychom měli něco říci o našich dalších vztazích a vedlejších aktivitách, tak je to náš zájem o vliv a dopad všech našich činností na životní prostředí. Ať už pracovníci v kancelářích, anebo mechanici v terénu, všichni se snažíme zmírnit negativní dopady na životní prostředí. Veškeré používané mazivo a chemie je podrobeno výběru s přihlédnutím na ekologický vliv k životnímu prostředí. Odpady a obaly likvidujeme vždy ekologicky. Pozitivní přístup k životnímu prostředí sledujeme a očekáváme i ze strany našich dodavatelů.

Dále spolupracujeme s organizací „FOR HELP“, která se zabývá pomocí a léčbou autistických dětí a jsme pravidelným sponzorem mezinárodní organizace „Lékaři bez hranic“.

Který z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz?

V naší firmě pracujeme v úzkém kolektivu. Proto se při řešení jakýchkoliv dotazů potkáte s jedním nebo více kolegy. Podle druhu otázky vás vždy přesměrujeme na daného odborníka dle tří základních kategorií:

  1. Otázky na téma Nové instalace a modernizace výtahů.
  2. Otázky na téma Servis, opravy, odborné prohlídky a zkoušky.
  3. Otázky na vedení firmy a vše ostatní.

Můžete uvést nějakou legrační historku z vaší firemní praxe?

Legrační historku z výtahářského oboru? Jsou to spíše takové kuriozity. Někdy příjemné, ale někdy i méně příjemné. Povahu českého člověka většinou nejvíce zaujmou historky o úrazech, popř. i smrtelných neštěstích, které se na výtazích staly, ale o tom zde hovořit nebudeme. Výtah je totiž kromě jiného také obrovské naleziště nejrůznějších předmětů, které cestujícím do výtahové šachty spadnou. Ani byste nevěřili, co se do takové šachty vejde. Takže vedle použitého prezervativu a zbytků starého jídla můžeme v neuvěřitelném zápachu výtahové prohlubně najít třeba klíče od bytu anebo i Iphone-7. Máme i případy, kdy se strojovny výtahů stávají také příjemným obydlím pro pražské holuby, kteří se přes den procházejí po Staroměstském náměstí. V zimních měsících tímto příbytkem nepohrdnou ani někteří pražští bezdomovci. Zajímavé je, že když přijdeme po měsíci na takový výtah provést pravidelnou údržbu, tak nepořádek, který tyto dvě skupiny černých nájemníků vyprodukují, se prakticky neliší.

Otázky zodpověděl a na spolupráci se těší majitel společnosti Výtahy Praha ČR Miroslav Vokurka.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.