Představujeme nového partnera - Spokojení Vlastníci

V dnešním článku nám poskytla interview Viktorie Pastyříková, jednatelka firmy, která vás krátce seznámí se Spokojenými Vlastníky.

Představujeme nového partnera - Spokojení Vlastníci

S jakými otázkami se na Vás Sousedé.cz mohou obrátit?

Mohou se na nás obrátit se všemi otázkami souvisejícími s činností nebo zastupováním ve výboru SVJ. Nejvíce dotazů dostáváme ohledně možnosti dosadit si do výboru SVJ „Profesionálního předsedu“. Sousedy.cz hlavně zajímá, kolik taková služba stojí a forma jejího placení. Dostáváme ale i dotazy z SVJ, kde předseda funguje a hledá pouze dalšího člena do výboru, který mu bude pomáhat.

Jaké sousedské vztahy udržujete ve svém okolí?

Sousedské vztahy se snažíme udržovat na přátelské úrovni. Společně se podílíme na správném fungování chodu SVJ. Řešíme technický chod domů a přilehlých pozemků. V jednom SVJ se příjemnou pravidelnou aktivitou stal tzv. „Jarní úklid“. Je to generální úklid celého pozemku kolem domu, do kterého se rádi zapojí i děti. Ty si tím prohlubují nejen sousedské vztahy ale i vztah ke svému domovu.

Který z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz?

Na dotazy bude odpovídat jednatelka firmy, Viktorie Pastyříková. Vystudovala jsem obchodní akademii a pracovala jako sekretářka a později jako účetní. Mluvím hovorově anglickým a německým jazykem. Již před 13 lety jsem poprvé vstoupila do výboru jako místopředsedkyně SVJ a tam mi začalo nebýt lhostejné, jak se nakládá s penězi z fondu oprav, jaké jsou náklady na energie a jaké služby je třeba platit, aby dům správně fungoval a hlavně vydržel i pro další generace. Činnost pro SVJ se stala mým koníčkem a pokud svůj volný čas netrávím s dětmi, snažím se pročítat zákony a novely, které se SVJ týkají, a jsem ráda, že se vše více pozitivně naklání správnému profesionálnímu fungování SV.

![](/upload/_public/magazine/img/profilovka_Viki final.jpg)(Viktorie Pastyříková, jednatelka firmy)

Můžete uvést nějakou legrační historku z Vaší firemní praxe?

Vzpomínám si, jak mě rozesmála manželka jednoho pana předsedy. Ten byl odborník na stavařinu a o dům se perfektně staral. Manželka tenkrát při naší společné schůzce přiznala, že dokáže vše spravit a poradí si, ale doma je zahalen nepořádkem papírů na svém stole a v administrativě je zcela ztracen. Tato historka je krásný příklad toho proč se nebát si do SVJ přizvat odborného pomocníka!


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.