Představujeme nového partnera Sto s. r. o.

Představujeme nového partnera Sto s. r. o.

Představujeme nového partnera Sto s. r. o.

S jakými otázkami se na Vás Sousedé.cz mohou obrátit?

Naše společnost je součástí koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů, takže se na nás můžete obracet se vším, co souvisí se zateplením domu. Součástí našeho sortimentu jsou i předsazené odvětrávané fasádní systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, designové úpravy stěn, systémová řešení pro podlahy, balkóny a sanaci betonu. Za podstatné považuji, že základem naší nabídky jsou nejkvalitnější produkty, prvotřídní služby, poradenství a individuální přístup. Jsme přímým a kompetentním partnerem jak pro investory, tak i pro realizační firmy, architekty a projektanty. To je kromě výše uvedeného naší velkou předností – jednáme přímo s investory a naše výrobky a řešení nenabízíme přes zprostředkovatele, takže svůj obor dokonale známe.

Máte za sebou stovky až tisíce projektů v oblasti zateplení. Můžete se podělit o zkušenosti a upozornit na chyby, které investoři nejčastěji dělají?

Už ve fázi úvah o provedení zateplení doporučuji oslovit naše pracovníky, protože důležitý je už samotný začátek. Často se v této fázi řeší dilema, zda zateplit nebo ne, zda je to pro investora výhodné, přitom často mají družstva či sdružení vlastníků nabídky pouze od jedné či dvou firem a přitom nemají přehled, co v té nabídce skutečně je, zda porovnávají porovnatelné. Známe například akce, kde se udělalo zateplení bez energetického posouzení, jen odhadem… Častou otázku: „Co to bude stát?“ seriózně nelze ihned odpovědět – nejdříve musí být odborně určena skladba systému, detaily a jejich řešení, typ a tloušťka izolantu, a až potom lze dělat nabídkové/cenové řízení, které bude obsahovat veškeré náklady na realizaci. My kromě technického řešení a cenové kalkulace pomůžeme navrhnout i řešení způsobu financování (například z fondu oprav/dotacemi/z úspor v nákladech na provoz,…). Naši lidé už při prvním jednání provedou prvotní posouzení stavu nemovitosti, konzultaci postupu, doporučení na projekci a na energetickou agenturu, která pomůže s přípravou projektu, posouzením smysluplnosti žádosti o dotace a získáním dotace. Když investor využije naše doporučení, tak bude mít díky profesionálnímu vedení úspěšnou revitalizaci, tj. bude mít na domě správný (certifikovaný) systém, materiály, které jsou systémem určeny, budou také na stěně, systém bude správně namontovaný (certifikovaně) a investor bude mít vyřešeno i financování. Zvýší tak hodnotu své nemovitosti, prodlouží její životnost a samozřejmě sníží energetickou náročnost.

Foto: Atraktivní a spolehlivá fasáda StoTherm Mineral na jednom z nových bytových domů v Praze-Malešicích

Kdo z vašich pracovníků z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz?

Jeden pracovník by na množství našich realizací nestačil, tým, který je a bude k dispozici, je mnohem větší. Působíme na celém území České republiky a agendu bude mít na starosti vždy náš regionální zástupce ve městě, okrese či regionu, který je k zájemci nejblíže. To je vždy jedna z výhod, protože zná místní podmínky a možnosti a současně se může opřít o zázemí naší firmy i celého koncernu. V této souvislosti bych rád zmínil, že od srpna letošního roku jsou nedílnou součástí aktivit naší společnosti Sto s.r.o. i obchodní aktivity značky STOMIX. Náš obchodní tým tak nyní zahrnuje i lidi, kteří doposud pracovali pro značku STOMIX. A mohu vaše uživatele ujistit, že všichni naši lidé ctí hodnoty značky Sto a nabízí jednání lidsky blízké a současně opřené o zkušenosti z velkého množství staveb u nás i ve světě. Kontakty na konkrétní regionální zástupce jsou samozřejmě dostupné na našem webu.

![](/upload/_public/magazine/img/Vaclav Kostka jednatel Sto foto.jpg)Foto: Ing. Václav Kostka, jednatel firmy


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Webinář: Účetní závěrka v SVJ prakticky

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.