Pronájmy na pár měsíců snadno vyřeší Flatio, náš nový partner

„Flatio je jediná služba, která umožňuje majitelům střednědobé pronajímání, tedy od jednoho do šesti měsíců. Jedná se o český projekt, který se postupně rozšiřuje i na zahraniční trhy. Oslovujeme převážně majitele, kteří chtějí zvýšit svoje příjmy z pronájmu bytu a současně nechtějí čelit většímu opotřebení a omezování sousedů, které je spojeno s krátkodobými pronájmy. Typickými nájemci přes Flatio jsou lidé, kteří získali nové zaměstnání a potřebují se v novém prostředí usadit. Působíme v ČR v Praze, Brně a nově v Ostravě,“ popisuje firmu Ondřej Dufek, vedoucí marketingu a PR.

Pronájmy na pár měsíců snadno vyřeší Flatio, náš nový partner

S jakými otázkami se na Vás Sousedé.cz mohou obrátit?

Rádi pomůžeme v otázkách střednědobého bydlení – tedy pronajímání na pár měsíců. Proč je výhodnější než dlouhodobé pronájmy? Proč nenarušuje sousedské vztahy tak, jako krátkodobé bydlení? Kdo jsou typičtí nájemníci, kteří hledají bydlení na pár měsíců? Jaké je opotřebení bytu při střednědobých pronájmech? Jak pronajímat cizincům i když neumím anglicky?

Jaké sousedské vztahy udržujete ve svém okolí?

Ve Flatio hodně dbáme na dobré a přátelské prostředí. Tak jako v sousedských vztazích chceme, aby se nám ve firmě dobře „bydlelo“. Aktuálně je nás v týmu 24, takže takový menší bytový dům. Zaměřením na střednědobé pronájmy se snažíme vyřešit aktuální stav, kdy stále více klientů hledá bydlení jen na pár měsíců, ale na trhu nejsou připraveni zkušení pronajímatelé. Dbáme na to, aby naše činnost nikoho neomezovala a pronajímání bylo v souladu nejen s naším právním řádem, ale i elementární slušností a etikou.

Který z firemních sousedů bude v kontaktu s uživateli portálu Sousedé.cz?

Za Flatio s vámi bude v kontaktu Ondřej. Ondřej je spoluzakladatelem Flatio a má na starosti marketing, zejména to, jak Flatio působí a jak jsou s ním uživatelé spokojeni. Ve volném čase o marketingu také přednáší na Mendelově univerzitě v Brně nebo vede kroužek dětského divadla. Ondřej bydlí ve 2+1 na 54 metrech čtverečních s krásným výhledem, manželkou a dcerou. Není moc manuálně zručný, ale stejně si rád všechny úpravy v bytě dělá sám. Ondřej chodí na všechna setkání jeho SVJ a snaží se pečovat o společné prostory a dobré sousedské vztahy. V domě bydlí od jeho kolaudace a považuje se proto za starousedlíka.

(Ondřej Dufek, vedoucí marketingu a PR, zdroj foto: archiv Flatio)

Můžete uvést nějakou legrační historku z Vaší firemní praxe?

Majitelé, kteří k nám přešli z krátkodobého ubytování, se nám občas svěřují, že jsou rádi, že už jim nikdo nevolá ve 2 ráno, jak se obsluhuje mikrovlnka.

Více informací naleznete na webu Flatio


Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro SVJ

Právní poradna pro SVJ

Věděli jste, že statutární orgán společenství vlastníků (výbor/předseda) při výkonu správy domu ručí celým svým majetkem? Za každé rozhodnutí nesete rovněž plnou právní odpovědnost!