Rekonstrukce domu = vyšší komfort a hodnota bytů

Bydlíte na šedivém sídlišti, kde se nic za posledních deset let nezměnilo? A přitom byste si rádi udělali svůj domov a okolí barevnější. Pořídili nová okna, zateplení, nebo novou omítku, ale ve společném fondu není dostatek financí na jejich pořízení? Můžete zkusit šetřit dál a za pár desítek let si nová okna pořídit. Anebo si vzít úvěr pro BD nebo SVJ. Rekonstrukce domu statisticky zvyšuje hodnotu bytů!

Rekonstrukce domu = vyšší komfort a hodnota bytů

Řada vlastníků se v posledních letech rozhodla pro zásadní rekonstrukci svého domu a již dnes Vám mohou potvrdit, že tato změna přinesla nejen zvýšení komfortu jejich bydlení, ale současně zvýšila i hodnotu bytů a přinesla nemalé úspory v nákladech na vytápění.

„Na příkladu stovek objektů lze již přesně vyčíslit, že při komplexním zateplení spojeném s výměnou oken bylo dosaženo úspory nákladů na vytápění od 35 % až po 60 % - a to v době, kdy je zcela zřejmé, že ceny energií v budoucnu budou spíše stoupat. Taková zjištění jsou pádným důkazem i pro ty, kteří až dosud pochybovali, zda investice podobného typu má význam*,"* říká expert na poskytování úvěrů pro BD/SVJ.

Nikdo nemá rád změny, ale bohužel, či bohudík, žijeme ve světě, kde jsou změny nutné a ve většině případech nevyhnutelné. Jak ale přesvědčit většinu vlastníků, aby se přidali na Vaši stranu a chtěli něco změnit? Zde Vám nabízíme několik základních argumentů, proč hlasovat pro rekonstrukci, která je potřeba:

  • - ceny stavebních materiálů a prací (je potvrzené, že každý rok rostou a v řadě případů nejen o vliv inflace)
  • - dosáhnout úspory nákladů na vytápění (zde se projeví přímá návratnost provedené investice, neboť ceny topných médií již asi klesat nebudou – spíše naopak)
  • - úrokové sazby z úvěrů (nyní se nacházejí na historickém minimu a úvěr lze získat i za úrokovou sazbu pod 2%)
  • - další chátrání pouze zvýší cenu budoucí investice
  • - investice výrazně zhodnotí majetek družstevníků či vlastníků
  • - možnost využít některý z dotačních programů, nabízených státem (IROP, Nová Zelená úsporám) ke snížení celkových nákladů opravy či rekonstrukce bytového domu

Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.