Sedací souprava je srdcem domova

Obývací pokoje jsou duší každé domácnosti. Můžete se v nich scházet, odpočívat a v některých případech slouží také jako ložnice. Aby pro vás byl čas v obýváku co nejpříjemnější, potřebujete pořádnou sedací soupravu. Nabízíme pár tipů, jak vybrat tu nejlepší. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Sedací souprava je srdcem domova

Vyberte sedačku, kterou si zamiluje každý

Důležité je, aby se sedací souprava stala nejoblíbenějším místem všech členů v domácnosti. Dneska frčí minimalismus, takže v obýváku můžete zminimalizovat počet skříněk a stolečků a vytvořit tak dostatečný prostor právě pro sedací soupravu. Dbejte na to, aby byla dobře přístupná ze všech stran a snažte se nepřilepit ji zbytečně ke zdi. U zdi by měla být maximálně zadní strana, tak aby se na sedačku mohl posadit každý z kterékoliv strany. Jakmile jste si vytvořili dostatečný prostor, pojďte vybrat ten správný typ.

Sedačka do u učaruje všem

S čím nikdy neuděláte chybu? S dobře uvařenou svíčkovou a také se sedačkou do tvaru písmena U. Pokud nejste početná rodinka, můžete se každý krásně natáhnout. Jestli naopak početnější jste, pěkně pohodlně se můžete jeden vedle druhého usadit. Prakticky vždy jsou tyto sedačky do účka rozložitelné, takže když máte návštěvu, krásně se v obýváku vyspí, a to stejné čeká i vás, když to třeba “zalomíte” u filmu. Účka mají vždy spoustu úložného prostoru, což se dá skvěle využít nejen k uschování lůžkovin, ale třeba také ke skladování sezónních věcí, například zimních kabátů.

Do menšího bytu šoupněte rohovou

Pokud si úplně nemůžete dovolit sedací soupravu, která vám zabere pět krát pět metrů plus místo dookola, zkuste se mrknout po úspornější rohové soupravě. Dvě její části umístíte ke zdi a ušetříte tak spoustu prostoru. I tyto sedačky se dělají rozkládací a s úložným prostorem, nicméně neposkládáte na ně celou rodinu, a tak je vhodné doplnit je o taburetky nebo křesílka. Nemusíte nutně vybírat tyto doplňky ve stejné sérii, klidně kupte úplně jiný kus a obývák tak ozvláštněte. A nezapomeňte na dekorační polštáře nejrůznějších rozměrů. Čím větší, tím lepší, protože až budete mít doma plno, pár z nich jednoduše hodíte na zem a rázem mají další hosté na čem sedět.

Pořiďte si kombo sedačku s křesílky

Jestli vás monstrózní sedačky nezaujaly a máte rádi střídmost, doporučujeme jednoznačně klasické sedací soupravy s párem křesel. Ty se hodí jak do minimalistických interiérů, tak do retro pokojů se starším nábytkem nebo do velmi osobitých obýváků. Většinou se totiž u těchto kousků výrobci opravdu snaží být kreativní, a tak právě tyto typy bývají z různě vzorovaných materiálů. Najdete tu nejrůznější druhy čalounění, ale také nožiček nebo třeba zajímavých detailů, jako jsou knoflíky v polstrování. Přestože se jedná o dávnou klasiku, právě tento druh je na dnes vzestupu a je z čeho vybírat. A nemusíte se bát, tuto sedačku seženete i rozkládací nebo s úložným prostorem.

Mazlíčci se na sedačce taky uvelebí

Častou otázkou je, jestli se vyplatí investovat do krásné sedací soupravy, když máte doma volně pobíhající mazlíčky. Ať už máte kočky nebo psy, chlupům a občasnému poškození nábytku se s nimi nevyhnete. Dnešní moderní materiály ale myslí i na zvířata, a vy si tak můžete pořídit i vy sedačku podle vašich představ beze strachu z jejího poničení. Vyberte si takový materiál čalounění, který obsahuje syntetická vlákna, která zabrání poškrábání. Plus myslete také na to, aby se materiál dal čistit vodou, například technologie aquaclean vám umožní sedačku otřít vlhkým ubrouskem a zamezuje vzniku zápachu. Tak abyste ze sedačky měli radost opravdu všichni.


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.