Smartphony pro lidi, smart produkty pro domácí mazlíčky!

V dnešní době se většina lidí neobejde bez smartphonu. Možná jste ale nevěděli, že smart produkty už se vyrábí i pro psy a kočky.

Smartphony pro lidi, smart produkty pro domácí mazlíčky!

V minulém článku jste se dočetli o protištěkacích obojcích a jejich využití. Dnes se zaměříme na další vychytávky pro domácí mazlíčky. V dnešní době se většina lidí neobejde bez smartphonu. Možná jste ale nevěděli, že smart produkty už se vyrábí i pro psy a kočky. Pravda, telefonovat vám zatím nebudou, ale jednou, kdo ví :) Pojďte se tedy s námi podívat, jaké smart produkty můžete svým domácím miláčkům pořídit, abyste udělali radost nejen jim, ale i sobě.

Smart dávkovače

Vezměte si třeba takového horlivého pejska, který se rád přejídá. Vy máte samozřejmě zájem o to, aby měl přiměřenou dávku krmiva a žil zdravě, jenže jak si na takové detaily má člověk dávat pozor, když starostí se za jeden jediný den nahromadí celá kupa? Smart dávkovač v podobě misky vám umožní přizpůsobit krmný plán potřebám vašeho miláčka, ať už se jedná o malého, středního nebo velkého pejska. Miska dokáže zvážit konkrétní dávku potravy nebo vody, zatímco vy všechno pohodlně zaznamenáváte prostřednictvím mobilní aplikace.

![](/upload/_public/magazine/img/psi u misek.jpg)(Smart dávkovač v podobě misky, foto: Elektro-obojky.cz)

Absolutní jedničkou je PetCube Bites Smart dávkovač pro psy a kočky, který je považován za nejkvalitnější a nejmodernější dávkovač na světě. Profesionální kynologové tento vynález velmi oceňují, protože majiteli dává šanci operativně dávkovat pejskovu stravu i na dálku. Má hned několik funkcí. Zaprvé můžete svého rošťáka kdykoliv během dne zkontrolovat, a zjistit tak, jestli doma příliš nedovádí nebo jestli není naopak smutný a osamělý. Pokud na vás tedy v práci přijde splín a zasteskne se vám po vašem milovaném tvorečkovi, není vůbec žádný problém se podívat, jak se zrovna má. Tento revoluční dávkovač navíc funguje na principu zásobníku, který majitel zkrátka naplní pamlsky a poté odměňuje svého pejska přes mobilní aplikaci.

Smart hračky

Znáte to, pořídíte si psa, chcete s ním trávit co nejvíc času a toužíte po tom, aby byl veselý a cítil, že mu věnujete dostatek péče. Na druhou stranu si rozhodně nepřejete, aby v zamčeném bytě do odpoledne kňučel. Jistě, bylo by bezvadné nechodit do práce a hrát si se svým miláčkem třeba celý den, ale to je, přiznejme si, tak trochu sci-fi. Jemu tedy nezbývá nic jiného než čekat. V lepším případě na zahradě, v horším případě v paneláku. V dnešní době chytrých telefonů mají však i takové situace celkem jednoduché řešení v podobě Smart hraček.

![](/upload/_public/magazine/img/vrhač míčků.jpg) ![](/upload/_public/magazine/img/kočka si hraje s laserovým paprskem.jpg)

(Vrhač míčů PetSafe pro psy a automatický laser pro psy a kočky, zdroj foto: Elektro-obojky.cz)

Třeba automatický vrhač míčů PetSafe vašeho miláčka zabaví na dlouhé hodiny, alespoň do doby, než se vrátíte z práce a budete moct tuhle chytrou věcičku vystřídat. Další alternativou jsou automatické lasery, které lze využít jako hračku jak pro psy, tak i pro kočky. Zařízení vysílá červený pohybující se bod a váš domácí mazlíček ho pronásleduje. Samozřejmě to neznamená, že byste měli začít svého pejska zanedbávat, to v žádném případě, nicméně v době vaší nepřítomnosti jsou Smart hračky výborným pomocníkem.

Smart kamery

Co když se vám uprostřed dne prostě zasteskne po pejskovi? Šéf na vás v práci pořád jen křičí, ze všech stran se sypou termíny a vy uprostřed toho děsu hledáte alespoň kousíček radosti a štěstí… Co byste za to dali se alespoň chviličku potěšit se svým nejlepším čtyřnohým kamarádem! Se Smart kamerou budete se svým psem nebo kočičkou pořád v kontaktu. Smart kamery nepřenášejí jen obraz, ale umožňují na domácí mazlíčky také mluvit. Není problém tedy pejska cvičit, i když zrovna nejste s ním.

![](/upload/_public/magazine/img/kočka u kamery.png)

Výběr Smart produktů najdete tady.


Mohlo by vás zajímat

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?