Sousedé se v noci mění

Valnou většinu sousedů potkáváme na chodbě, či na nějaké schůzi a prohodíme s nimi pár slov. V této chvíli jsou nám většinou sympatičtí, nebo jim prostě nevěnujeme takovou pozornost. Je ale zvláštní jak se po dvacáté druhé hodině vaše sympatie k určitým sousedům změní…

Sousedé se v noci mění

Desátá večer, je hodina, kdy již většina pracujících obyvatel domu spí, nebo právě zívá nad poslední stránkou kapitoly nedočteného románu Rosamunde Pilcher a nepřeje si být rušena. Avšak najdou se mezi nimi i tací, kteří v tuto hodinu právě ožívají a mají nepopsatelnou touhu pustit si svou oblíbenou skladbu na plné pecky. A předvést všem sousedům, že právě oni měli vyhrát v Superstar. Těmto sousedům je skoro až nemožné vysvětlit, že jejich zpěv není tak dobrý jak si myslí a to ani v době, kdy se většina sousedů nechystá ke spánku. Někdy je řešením takovým sousedům pořídit bezdrátová sluchátka.

Další problémem bývá hlučnost některých párů, kteří neznají hranici, či tenkost stěn. U některých se dá s jistotou říci, že nemají žádnou soudnost a s radostí vystavují své tělo na obdiv ostatním sousedů. Ti je se zájmem z balkonových lodžií pozorují a pokuřují u toho svou večerní cigaretu. Po představení cigaretu zašlápnou a jdou spokojeně spát. Ale některým sousedům večerní představení vadí a raději by již spali, než poslouchali skřeky a ozvěny z jiných bytů.

Trapná situace také nastává druhý den po představení, kdy je možné hlavní aktéry potkat na chodbě cestou do práce. Odvážnější jedinci se nebojí a rovnou aktérům řeknou, že kvůli nim se nedá spát. Zdrženlivější se jen uculují a sem tam prohodí nějakou poznámku. Řešení takovéto situace je velmi krkolomné. Někdo se může rozhodnout své sousedy povzbudit přímo při představení. Což by je mohlo zarazit a při pohledu na plápolající světla cigaret by své představení raději ukončili, či by se alespoň přesunuli do méně nápadných místností. Nebo jim to zkusit říct přímo a poprosit je, aby se ztišili.

A jak dodržují vaši sousedé noční klid?


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.